Oma blogiluettelo

torstai 5. elokuuta 2010

Ennustettu aurora saapui



Ennustettu aurora iski DK0WCY tiedot OH2J-7 dx-clusterille katkesi myös, mutta DK0WCY on kyllä pystyssä ja piirtää käppyrää, vahinko ettei heidän oma datapankki ole ollut aikoihin pystyssä. Tiistaina utc aikaa 19.00 A-indeksi oli siellä 44, nyt aamulla 51. http://www.dk0wcy.de/magneto/magnet.htm

Etelään täältä oli tiistaina samaa aikaan kuitenkin jonkinlaista keliä ZS8M oli 40 m ssb ja huhuili EU suuntaan ja pitikin tänne yhteyksiä, täällä oli lähinnä pihinää, silloin kun taajuudella olin.
Myös 3699 on ollut kovin hiljainen, eteläisiä OH-asemia on kuulut.

*****
Kanarian kirjeenvaihtaja ei vielä ole raportoinut, oliko siellä näkynyt revontulia, vai oliko järkytys niin suuri ettei ole vielä toipunut kirjoitustaitoiseksi.

*****

Sarjassa mätäkuun juttuja, tiistaina tuli vihjeitä dx-clusterilla E32F Eritrea, taajuudella 14217
Minulla oli antenni suurin piirtein sinne johtuen voimakkaasta tuulesta, puomien pituuden takia pidän puomit silloin jos vain mahdollista päin tuulta tai tietysti takaperin. Tuossa meikäläisen joulukuusessa taitaa olla 5 elm 20 m mono yagin puomi siinä 10 metrin hujakoilla, joka on pisin puomi noissa monoissa.
En kuullut E32F pihaustakaan suunnasta 180 astetta, mutta asema olikin noin suunnassa 100 astetta ja kutsu oli EX2F. Kuitenkin workitusta E32F asemasta virtasi vihjeitä dx-clusterille. Onkohan EX2F qsl-managerilla RW6HS myös E32F kortteja

Koko tämä Eritrean juttu lähti siitä kun minulla on puute kyseisestä maasta juuri tuolla bandilla, se on erikois seurannassa.

*****
Keskiviikkona aamulla 7P8JK oli 14255 ja pihinää se oli, lukemisesta ei voi puhua. Kyllä se A-55 tehokkaasti tällä taajuudella tappaa signaalia myös etelään. Lauantaina samaan aikaan asema tuli mittaria nostaen A-indeksi oli silloin alle 10.

*****

Ihan erikseen pitää raportoida, ettei ukkoset, syöksyvirtaukset tai rombit ole sattuneet edes lähelle, vaikka tuulet ovat ajoittain olleet paikallisesti voimakaita, onneksi ei täällä. Nastolan ABC -aseman suorallakin Kouvolan johtavalla tiellä nostelleet siellä ajavien henkilöautojen etelän puoleisia pyöriä ilmaan, kuin varoitukseksi.

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: