Oma blogiluettelo

lauantai 21. elokuuta 2010

Linnutkin kuolevat joskus



Perjantaina oli iltasella taas uutta iotaa tarjolla nyt VE7DP/7 NA-061 taajuudella 14044 sujuvasti siinä sähkötteli ja signaalia oli hyvin. Myös kutsulla VE7KDU/7 se on ollut tarjolla. Myös NA-118 on mahdollinen tulevien päivien kohde.
VE7DP/7 & VE7KDU/7 – Digby Island & Dundas Island DX-World
http://dx-world.net/2010/ve7dp-7-ve7kdu-7-digby-island-dundas-island/

*****

ZS8M on taas palannut bandille 7150 vihjeitä, on vihjeitä tullut. Tiedä sitten onko uusi keppi jo käytössä. Jotenkin huvittavaa siellä tuo kielto ettei antennissa siellä saa olla elementtiä, lintujen lentoa haittaamassa.

Minulla täällä 42 metrisessä joulukuusessa joka on monobandereita täynnä, mastossa on 25 elementtiä ja puomit 6 kpl päälle. Poikkitietieteellisellä otannalla, saan harukset joita kahdessa tasolla neljään suuntaan, suurimmaksi syylliseksi lintukuolemiin ja nekin lentoharjoittelun alkuvaiheessa olevia, todella nuoria yksilöitä ja yleensä rastaita. Jos niiden löytöpaikoista voi mitään päätellä, niin ei niiden lentokorkeus ole mitenkään huima ole ollut, muutaman metri.

Nuo alumiiniset elementit ja puomit ovat ainakin ihmissilmälle selvästi erottuvia, mutta tuo harusvaijeri on selvästi ohuempana ja galvanoituna ei niin selvästi erotu metsäisestä taustasta. Vaikka niissä on isot valkoiset eristimet 2 kpl per harus, katkaisemassa dipolin puolikkaat 80 ja 160 m bandeille.

Myös asunnon ikkunat joista on selvä näkyvyys toisen ikkunan kautta asunnon läpi, ovat kovin suosittuja paikkoja pikkulinnulle yrittää läpilentoa. Etenkin täällä melkein metsän keskellä olevassa kiinteistössä. Ikkunoiden alta löytyy kuolleita lintuja ja ikkunoiden pesun yhteydessä paljastuu lentoyrityksen jättämiä jälkiä.

******

Kävin taas kuittailemassa eQSL, alle sata niitä oli, nyt vasta huomasin että aitous todistukseen tarvitsee lähettää valokuva Viestintäviraston lähettämästä Radioamatööriluvasta, sinne meni jpg. Kuittauksen yhteydessä varoittelivat, kuvan liiallisesta pienentämisestä, jolloin kuvan lukeminen ei enää onnistu. Minulta näytti lähteneen 1,89 Mt kokoinen, ainakin omalla ruudulla siitä sain hyvin selvää.

Siellä on myös linkki jossa on mahdollisuus myös LoTW järjestelmästä voi hakea aitous varmennuksen, jos on siellä kirjautuneena. Jonkin ajan kuluttua tuli erillinen sähköposti, jossa kiiteltiin siirtymisestä AG tilaan. Niin merkittäviä kuittauksia oli ehkä XR0 Easter ja YJ0 Vanuatu molemmat 30 m bandeilta.

eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: