Oma blogiluettelo

torstai 12. elokuuta 2010

Moottorisahojen käynti lämpötila



ZS8M viimeiset kuulumiset, muutama päivä nyt qrt tilassa. On tulossa 18.8.2010 taas normaaliin päiväjärjestykseen ja ääneen. Luulen ettei siellä ole käytössä tuo virallinen laiteyhdistelmä jossa on tuo linukka FL7000 koska signaali on himmee. Ehkä sen käyttö on kielletty harraste käytössä, en yhtään sitä käyttökieltoa ihmettele noilla etäisyyksillä huoltomatkat ja ajat saattaa tulla ongelmaksi, jos viestit kulje.
http://www.iz8epy.it/html/zs8m.html

*****
FK8IK/C äänessä Cesterfieldiltä, ainakin yksi vihje on tullut. Paikallinen aamu siellä silloin ollut.
VK3GDM 14012.5 FK8IK/C OC-176 QRP calling cq 2245 utc 10 Aug

Tämä peditio kutsulla TX0DX Cesterfieldillä oli ainakin minulle suuri menestys, oliko syynä että mukana oli peräti neljä suomalaista osaavaa operaattoria. Bandit 80 – 10 m tuli kotiin, ei ihan kaikilla modeilla mutta kuitenkin.
TXØDX Chesterfield Islands DXpedition 2000
http://www.n4gn.com/tx0dx/

*****

Kun lämpömittarissa oli yli + 30 c lukemat, ei moottorisahan ääniä kuulunut mistään suunnasta järveä. Ja tunnetusti tyynellä järvellä äänet kulkee hyvin pienellä vaimennuksella. Tyypillisesti suotuveneissä jossa oli niitä vanhoja perämoottoreita, joissa oli desibeliä, veneen sisäiset keskustelut oli sillä huudon tasolla, että koko järvi kuuli keskustelut, jos moottori oli käynnissä.

Nyt kun ollaan reilussa + 20 c on moottorisahan käyttökin alkanut kiinnostaa kansalaisia, vaikka täällä ei niitä tuulenkaatamia puita ole näkynyt.

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: