Oma blogiluettelo

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vielä E44M


E44M workinnassa NA on kuulemma jäänyt taustalle jos verrataan EUn workimiseen. Tämä valitus oli USAssa päivittäin ilmestyvässä DX-bulletiinissa.. Ei tämä ole sen kummempaa kuin jenkki menee Pacifikille ja workkii vain kotiqsoja silloin kun ne bandit tänne EU on kiinni.
Eikä siinä dx-clusterilla valittaminen auta tai kyseessä olevassa dx-bulletiinissa ei ole riviäkään asiasta, muuta kuin että ko.asema on ollut hyvin workittavissa aika ja taajuus. Mutta jokainen aktiivinen dx-workkija tiettää ettei ainakaan tänne pohjoiseen nurkkaa EUta silloin ole keliä.Tämä valitus koskee varmasti myös japanilaisia, he ovat vaan tyylikkäästi asiasta hiljaa. Tietty EU -massa on wortkittava pois, että bandi edes vähän hiljenisi ja voisi kaivaa hiljaisempia signaaleja, näistä mainituista suunnista.

Crozet Isl, FT5WO on ollut kuulemma aktiivinen 14120 ranskalaisten renkaassa, tai jopa 14262 usein ja usein 1700 utc, vain yksi vihje DX-clusterissa. Tai ehkä ranskalaiset ei halua huonosti ranskaa puhuvia asemia renkaaseen tai muuten sitä sotkemaan, joten vihjettäkään ei taatusti tule. Käsittääkseni siinä renkaassa on ollut päivittäin ranskaa puhuvia asemia muistakin Afrikan maista ja ei niitäkaan ole infottu, samasta syystä.

Järven jää pitää aikamoista vonkunaa, railoja syntyy ja lunta ei ole kuin nimeksi siinä päällä joka vaimentaisi ääntä, onneksi ei kuulu HF-bandeilla nousseina pohjina.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/






Ei kommentteja: