Oma blogiluettelo

torstai 15. tammikuuta 2009

KP5 tässä vain odotelaan



Googleen kirjoitin, eQSL and CQ, siihen mainospalkkiin ilmestyi,GQ-Magazine- säästä 30%. Koko haun takana oli uutinen että eQSL ja CQ ovat lähestyneet toisiaan ja hyväksyvät myös eQSL. Tässä kait vastaveto ARRL omasta järjestelmästä LoTW jota taas ARRL isännöi.
Täällä HB9BZA sivuilta löytyy listaus dxcc-maista ja asemista jotka ovat tässä LoTW järjestelmässä mukana, OH-asemiakin 80 kpl. Lista sisältyy RX-cluster ohjelmaan, jossa on osio ja päivitetyt infot LoTW tilanteessa jos sitä käyttää, nyt päivitys oli 13.tammikuuta 2009 www.hb9bza.net/lotw/


Kyllä tuo paperinen qsl-kortti alkaa olla museo tavaraa, eQSL kelpaa CQ todisteisiin ja LotW tietysti ARRL vastaaviin. Mihin sitä koko korttien siirtely organisaatioita tarvitaan?
Toisalta siihen menee aikaa että paperisten korttin keräily loppuu, mutta kyllä niiden määrä tulee olennaisesti laskemaan, varmaan nyt jo laskenut, koska merkittävät kontestiasemat ovat siirtäneet qsl-liikenteen digimuotoon ja noihin palveluihin.

Samsung taulutelkkarin kanavat piti uudelleen hakea, kun uudet kanavat sotki jotenkin järjestystä ja kanavien hakuautomatiikka jotenkin uupui, piti vuoden vanha mylly resetoida. Kaivelin ostokuitin esille ja arvuuttelin takuun pituutta etsimisen edetessä ja ajattelin tähänkö se ilo päättyi tämän laitteen osalta. Kyllä oli asiallinen ja palveluhenkinen tuotetuki heillä, kiitokset ansaitsee. Se jäi vielä kaivelemaan, mikä sen laitteen takuun pituus olikaan, en muistanut sitä edes kysyä. Pääasia että nyt taas toimii.

Täältähän ne varsinaiset qrm-pelit löytyy, ei saa naapuri känny qsoa ei, jos tämä myllää taajuuksilla. Aina niitä naapurien riitoja riittää ja tässä yksi uusi aihe entisten lisäksi, jos löytää syyllisen.(Löydöksen teki sralfree Jussi OH5CH) http://www.cbn.co.za/tradeoffers/1644.html

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: