Oma blogiluettelo

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Oli talveakin



Aurinko saanut taas pilkkuja, pieniä ovat ja vain muutama, mutta SFI indeksi ne noteeraa R on 17 ja kyllä sen huomaa jos muuten niin LP keleinä.

E44M operaatio on nyt ohi, heidän lokisivuilla valitetaan ongelmista tietojen siirrossa ja vakuutetaan että tiedot ovat tallessa. Ei muuta kuin odottelemaan että saavat kaikki qsot sinne nettilokiin, varmaankin vasta kun ovat kotona ja tiedonsiirto pelaa.

Nyt myös 14267, on entisten 3699 ja 3685 lisäksi kuunneltavissa, OH2KKU on laittanut linkin http://stream.ham.fi:8000/

Sähkön toimittajaa vaihdoin vuoden 2009 alusta, tai oikeastaan se tapahtuu vasta tammikuun puolessa välissä, hallinnolliset tehtävät vaativat aikansa. Mikkelin yhtiöstä vaihdoin Kuopiossa päämajaa pitävään yhtiöön, eräässä netin kimppatilauksessa tein kahden vuoden sopimuksen. Entinen sähkön toimittaja ilmoitti nostavansa sähkön siirron hintaa, joka ei kuulu kilpailutuksen piiriin. Niinhän ne näkyvät muutkin tekevän, konsernin sisällä on helppo tehdä uudet laskelmat. Verkkoliiketoiminnan uusista kuluista ja investoinneista, ilmoitus valvovalle viranomaiselle, siitä sitä tulosta syntyy osinkojen tarpeiksi.Vaikka energian ostajia poistuisi asiakkaista, uusilla siirtohinnoilla voi vähän asiaa korjata, muutkin kuin pörssiyhtiöt.

Täällä järvi-suomessa on sähköyhtiöillä nyt hyvät oltavat, vettä altaissa yli oman tarpeen ja hintaa ei tarvitse laskea, siitä pitää huolen sähkön hinnoittelun automaatti päästöoikeuksineen, ei ihme vaikka Kuopio oli niin vahvoilla tuossakin tarjouskimpassa.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: