Oma blogiluettelo

tiistai 27. tammikuuta 2009

Petrus ZS8T käy välillä myös 40 m ssb



Ainoat KP5 Desecheo Isl merkinnät on lokissani vuosilta 1989 ja 1991 ja bandeina 10 m ja 15 m molemmilla vain cw modet, joten bandeja on periaatteessa tarjolla. Tuskin siinä yksin saa huudella, joten tuo jo aiemmin workittujen bandien suositus ei mitenkään turhaa ole. Tietysti on kysymys myös ajasta jota päivystämiseen on käytettävissä. Muutamilla puutteessa eläjillä on lomapäiviä varattu päivystykseen, sen tiedän jo entuudesta. Taajuudetkin jo tiedossa, joten niitä kannattaa päivystää. Jos dx-clusterin vihjeiden perässä juoksee on jo workimis mielessä pahasti jäljessä ja jos siihen lisää vielä mahdollisen linukan lämpiämisen, on suorastaan lottovoitto jos näillä viiveillä qso syntyy heti täältä pohjanperukoilta.

Täällä ennuste HF-keleiksi tuohon KP5 aikoihin, 15 pv maissa pieni a-indeksin nousu, muuten tasaista, kuin viivoittimella vedettyä. Ennusteet ovat ennusteita. http://www.wm7d.net/hamradio/solar/27d_forecast.shtml

Petrus ZS8T on ollut muutamana päivänä illansuussa paikallista aikaa 20 m ssb:llä, mitään pileupin tapaista en ole taajuudella huomannut, sitä 44 tai 55 tankkaamista kylläkin. Myös 40m ssb vihjeitä on muutama tullut. Tosin antenni sojottaa nyt sivu sinne, tuo 20 m ssb on Marionilta workittu. Täytyy korjata huomenissa päivällä suunta tuonne ZS8 suuntaan jos Petrus siellä 40 ssb käy välillä, täytyyhän sielläkin olla vasta-asemia.

FW5RE putkahti ääneen ja oli jopa täälläkin kuultavissa 10105 ja FW8DX oli vihjeen mukaan 7008. RE kuului dipolilla mutta DX ei edes 3 elm yagilla, tosin 40 m keli täällä vasta nousussa, jotenkin näyttää ettei FW8DX ole tänne pohjolan porukoille ole saanut signaaliaan oikein kuuluville. FW5RE kuultavissa jo heti alusta alkaen, ehkä Unkarissa tiedetään missäpäin tuo EU on ja milloin sinne on keliä, FW5RE infot täällä. http://ha0du.com/.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: