Oma blogiluettelo

tiistai 13. tammikuuta 2009

Jotain on tulossa


Tässä olikin hiljainen hetki workinnassa, E44M ja ZD8UW peditiot loppuivat.
S21DX operaatio IOTA AS-127 näyttää toteutuvan 16 - 22 tammikuussa http://s2iota.eb7dx.com/
Falkland VP8/F on tulossa ääneen YL operaattoorien toimesta 17 - 31 tammikuuta, kutsuna on VP8YL. http://www.radioclubs.net/aa_vp8yl_/

Täällä on mielenkiintoinen sivu, jossa noin 15 harvinaisen dxcc-maan workintahistoriaa ja muuta yleistietoutta, workinta videoita ja MP3 tiedostoja. Desecheon osalta myös rahan kerjuuta, kuulemma nyt EUn pikkupyssytkin pääsevät KP5 workkimaan. http://www.dokufunk.org/desecheo

Eipä enää ollutkaan 14267 kuunneltavissa netissä, 3699,3685 ja ne Tampereen toistimet kylläkin. http://stream.ham.fi:8000/

Minulta kysyttiin miksi kirjoitan vain joistakin dx-peditioista? Hyvin yksinkertainen syy on se ettei aika riitä kaikkia pedioita edes seuraamaan, yritän keskityä vain niihin joilta on mahdollisuus saada uusia saaria (IOTA), bandi tai mode pisteitä. Vaikka kyllä 40 m ssb:llä tulee vastaan ihan yllättäen uusia modepinnoja, koska cw on se ykkönen jos moden saa valita.
En pyrikkään päiväkirjasta saamaan mitään dx-bulletiinia. Minulle tulee se päivittäin ilmestyvä maksullinen, joka katselee dx-tapahtumia täysin jenkkilän silmin. Sekä se saksalaisten ilmainen, ilman niitäkin pärjäisi jos vain dx-clusteria seurailisi tiiviisti.

Toinen selvä ja laiskuuden piikkiin laitettava syy on että uuteen radiohuoneeseen tulee vain yksi koksi sisään ja siihen saa vain 4 monoband antennin koksit. Ja mastokaan ei täältä vielä käänny, joten pitää ennakoida mistä suunnasta ja millä bandilla tulee mahdollinen seuraava vasta-asema. Jos oikein kuumana käy täytyy mennä alamökkiin mastoa kääntämään ja koksin päitä ruuvailemaan maston juurella.

Juuri tässä tilanteessa olen iloinen ettei sitä koksien releboksia viety sinne 10 metriin tai jopa ylemmäs, nyt tuosta maston juurelta voin helposti koksin päitä vaihdella. Juuri eilen sain RG-214 koksia kelanpohjan, kiitos vain OH5AG:lle. Maston kääntämiseen tarvittavaa ohjauskaapelia oli ennestään, joten siitä se taas etenee vaikkakin verkkaisesti. Aika jännää tämä RG-214 siinä on tuplakerros vaippoja, kun en ole alan ihmisiä niin en ole tähän tyyppiin aikaisemmin törmännyt. Isotec Inc sivuilta katselin että pienet on erot RG-213 ja RG-214 välillä, jos HF-aluetta ajatellaan.

Niin meni tämän talven ensimmäinen osuuskin. Lumet sulanneet jään päältä ja nyt vain uutta pakasta odottelemaan, jota on luvattukin ja ilman räntäsateita niin hyvä jää siitä tulisi luisteluunkin.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: