Oma blogiluettelo

maanantai 26. tammikuuta 2009

Desecheo alkaa 12 helmikuuta - kutsuna K5D



160 m kisaan en edes kunnolla kuuntelijana osallistunut. Joukolla OH1RX oli vahva mielipide kisasta CCF postistuslistalla luettavissa. http://lists.contesting.com/pipermail/ccf/

Ja omana totemuksena, jos tähän yhdistetään virkeä F näppylöiden painaja, on 160m bandi täyteen kerralla signaaleja ja klikkiä ja luulen että osa niistä signaaleista oli myös 80 m luettavissa, ainakin lähialueelta. Olen joskus kutsunut asemaa 80 m cw:llä ja ihmetellyt mistä se ottaa, kunnes tajusin että qsot pidetäänkin 160 m cw:llä. Eikä tämä info mitenkään meinannut mennä perille kyseiselle kontestia ajavalle asemalla. Asema oli tuosta pitkän itärajan takaa, kyseessä ei ollut 160m kontesti.

Toisin kuin Ilmo OH2BO joka sai CCF postituslistalla Ten-Tec Orion II:lla superhyvän lausunnon, Jan Erikiltä SM2EKM avainnuksestaan.

Desecheo Isl peditiolta on ilmestynyt uusi tiedote, kutsu on K5D, 12 pv helmikuuta iltapäivällä pitäisi qsoilu alkaa. Tiedotteeseen sisältyy toivomus että jos olet aikaisemmin jo pitänyt qson sinne jollain bandilla ja se on kuitattu, et yrittäisi sitä tehdä uudelleen vaan antaisit tilan sitä kaipaaville. Järkevä ehdotus, mutta miten se menee perille? http://www.kp5.us/

Kyllä maston laakerit säästyy, kun ei sitä tule niin usein käänneltyä, jos kääntäjän ohjaus on paikassa johon radiolta on noin 30 metriä. Mielellään ennakoi suunnan jolla seuraavaksi workkii, tai ainakin yrittää. Nyt masto on FW suuntaan, joten pitihän sitä VP8YL operaatiotakin yrittää via LP, ja sieltähän se tuli jopa 40m ssb, kun kohteliaat japanilaiset antoivat tilaa taajuudella OH:lle, kun osa kutsusta meni kerralla vain läpi. Vahinko ettei tällä VP8YL porukalla ole cw:tä ohjelmassa, olisi ollut tarvetta juuri tuohon 40 m cw-qsoon.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: