Oma blogiluettelo

tiistai 6. tammikuuta 2009

Palestiinaa E44M jahdattu



Kyllä se on vaikea ymmärtää että jos E44M antaa only USA, ja useaan kertaan niin silloinkin osa EUsta on osa USAa. Palestiinassa kyllästyttiin tuohon EUn ainaiseen kutsumiseen ja nyt siellä kaivetaan vain USAa ilman mitään ilmoituksia mitä workitaan. Pitää vain osata päätellä ettei muut kelpaa. Vaatii tietysti E44M operaattorilta osaamista, onneksi sitä näytti löytyvän koska qso vauhti ei ole pahemmin laskenut. Parempi näin ei se EU hiljene vaikka mitä sanoisit kuuntelevasi. Aikaa vaan tuhraantuu toivottomaan tehtävään - EUn ohjeistamiseen.

Ensimmäisessä E44M lokipäivityksessä oli 36 OH-qsoa, ihan hyvä saalis. Itse en ollut alun kahinoissa mukana ollenkaan, täytyy välillä seurustella vieraiden kanssa. Muutamana yönä jopa nukkua kunnolla, silloin kun olivat 40 ssb 80 cw. No tilanne hoidettiin sunnuntaina kotiin, tuli molemmat puutuvat 80 cw ja 40 ssb nyt vain 160 m qso puuttuu. 4.1.2009 päivityksessä siellä jo 90 OH-qsoa ja OG kutsulla kaksi qsoa, kolmella bandilla qsoja hyvin monilla. Tuo G4ZFE lokiohjelma antaa käskyllä OH* listan kaikista lokiin kirjatuista OH-asemista. http://www.hamradioweb.org/e44mlogsearch.html

Päivällä kävin laittamassa 160 m dipolin koksin päähän. Siinä puolen yön maissa, nälkä ajoi jääkaapille ja siinä aikani mutustteltuani, oli niin vireä olo että päätin lähteä yläkertaan rigien äärelle kuuntelemaan 160 m ja siellähän se E44M sähkötteli. Laiska QSB oli ensin signaalissa mutta jonkun minuutin päästä signaali oli jo kaikenaikaa luettavissa. Eikä yhtään vihjettä ollut asemasta dx-clusterilla, joten toivo heräsi, siitä vaan yrittämään. Kyllä se toinen vfo on poikaa juuri tälläisessä paikassa, aika nopeasti selvisi miten pitää toimia, jos vain signaali riittää.

En tiedä miten pitkään E44M oli siellä jo ollut, ehkä puolisen tuntia siinä meni ekaan vihjeeseen asemasta, muilla bandeilla olevista asemista oli jo montakin vihjettä tullut. Selvästi tämän bandin workkijat on kriittisempia vihjeen antamiseen, workitaan asemaa ja katsotaan kellä hermopettää. Eka vihje tuo lisää kutsujia ja qson saaminen selvästi vaikeutuu, ellei ihan tyssää.


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://oh5tq.blogspot.com/

Ei kommentteja: