Oma blogiluettelo

tiistai 13. huhtikuuta 2010

T32SI tulee 20 m bandilla nyt hyvin


Tiistaina A-indeksi oli tipahtanut 12 ja 40 m LP keliä ei ollutkaan T32SI, miten tuota näin maallikkona selittäisi, eilen A-indeksi oli 33 ja LP keliä oli ja nyt ei. Vain onko tässä muitakin muuttujia kuin A-indeksi, täällä on samat antennit ja suunnat kuin aikaisemmin, vai toimiiko voimakas aurora rintama myös heijastajana, sopivilla suunnille.

T32SI pitkästä aikaa kuuluu 14041 ja tulee oikeasta suunnasta SP ja juuri ilmoitti että siirtyy ssb:lle 14257 kello on 0620 utc

Tätä käänteistä majakka palvelua olen testannut, aina silloin tällöin. Periaatteessa hyvä palvelu myös dx - workkijalle, asemia saisi vain saisi olla runsaammin ja se kaikille majakoille tyypillinen antenni ongelma on täälläkin. Niillä kaikilla on ja on syytäkin olla ympärisäteilevä antenni, ja niillä ei valitettavasti lueta heikkoja signaalia. Kunnon suunta - antennilla saadaan ne heikommatkin asemat esille, heikoillakin SFI indekseillä. Tietysti jos näitä GP – antennilla varustettuja olisi tiuhemmassa niin aina joku sen kyseisen aseman kuulisi ja saisi verkkoon ilmoituksen. Tällä hetkellä vain tätä seuraamalla, menettää monia vihjeitä.

Oman aseman signaalin voimakkuuksien kartoitukseen palvelu on kyllä hyvä.
main page - Reverse Beacon Network
http://reversebeacon.net/main.php

Vielä pidän rx-clusterin ohjelman puhe- tai cw hälytyksiä luotettavina, jos ollaan dx-clusteri verkossa kiinni jossa on tuhansia asemia raportoimassa workkimisia ja kuulemisia. Vaikka en juuri sillä hetkellä vihjattua asemaa kuulisi, voin kuitenkin arvioida jo milloin se minulle mahdollisesti kuuluisi.

http://www.hb9bza.net/rxclus/download.htm


Vastaan näin julkisesti, minua on kehuttu että teen kirjoitus- ja yhdyssana virheitä. Se on totta, mutta jos kirjoitan HF, niin siinä ei ole kirjoitusvirhettä siitä ei puutu yhtään kirjainta.


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: