Oma blogiluettelo

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

T32SI iota OC-280 saattaa jo tänään tulla ääneen



3699 kuuntelen usein netinkautta aamuisin ja viimepäivinä olen huomannut ettei Lopen kuunteluasema oikein pohjoisessa olevia heikompia signaaleja kuule. Koska omalla asemalla niitä kuulen, vaikka ei täälläkään erikoista dx-antennia ole sille bandille.
Maston ylimmät harukset toimivat 80 m dipolina, tosin se syöttöpiste on noin 34 metrissä ja dipolin puolikkaat tulevat alas kuin harukset konsanaan, saattaa siinä olla horisontaalista polarisaatioitakin, ehkä siinä syy.

Tuossa järven päällä olevassa matalassa dipolissa on harmittavan lyhyt syöttöjohto mitoitettu aikanaan tuolle alamökin asemalle. Yhtään jatkopalaa ei löytynyt laatikoista , että saisin koksin tänne rigille ja voisin verrata taas näitä antennia keskenään. Silloin kun asema oli vielä alamökillä, oli se järven päällä olevan dipoli hiljainen kuunnella 80 m bandia, ei ehkä dx-antenni, mutta hyvä kotimaanhan.

Media Ham Fi
http://media.ham.fi/stream.html

T32SI ryhmä pyrkii rantautumaan sunnuntai aamuna utc ja olettaa olevansa saarella neljä vuorokautta. Saarella on päivää noin 0400 –1600 utc välillä, joten saattaa asemia tulla ääneen tänään.
T32MI, T32VI, T32CI and T32SI – Southern Line Islands DXpedition (New IOTA’s) DX-World http://dx-world.net/2010/t32mi-t32vi-t32ci-and-t32si/

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/

Ei kommentteja: