Oma blogiluettelo

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Jännäksi menee ehdimmeko kohdata ennen saarelta poistumista T32VI kanssa


Keskiviikkona A-indeksi vaan nousi lisää nyt 75, eipä noin korkealla ole vielä vähään aikaan käynytkään, aletaan jo liikkua auringon pilkkujen aktiivi aikojen A-indeksiä. Täällä on vain kiltisti otettava vastaan.

Huolestuttaa tuo T32VI, en ole saanut vielä edes kuulohavaintoa, johtuu tietysti tuosta 30 m dipolista, ja 40 m olisi paremmat himmelit, mutta kelipiikin, vasta-aseman aktiviteetti ja oma aktiviisuus, liikaa liikkuvia että kaikki sattuisi paikalleen. Kyllä asemaa on täälläkin kuultu noilla useampi elementtisillä kyseisen bandin monobandereilla ja ehkä workitukkin.

Laitoin saarelle toivomuksen että poikkeaisivat myös 40 m ja mieluiten cw:llä, olisi täällä pohjolassa vähän paremmat mahdollisuusdet, dx-clusterilla YL ja HA asema valittaa samaa ongelmaa – ei kuule. Erään tiedon mukaan ovat enää 24 tuntia saarella, joten kiirettä pitää.

Aamun lohtu oli SV2ASP/A joka oli 7005 ja EU kelpasi, luulin pitäväni yhteyden hänen kansaan. Mutta se cw anto on siltä sellaista, vähän sinnepäin. joten niistä hänen antamista merkeistä sain kyllä kutsuni kasaan, mutta ei se merkkien aikavakio oikein sattunut. Samoin oli tilanne kun hän antoi omaa kutsuaa, ei sekään ihan oikein aina mennyt. Myös siitä tyylistä, että hän antoi jo uuden kutsun heti entisen yhteyden perään, en todella pidä. Suorastaan ruokkii tilannetta , jossa pitää kutsua edellisen yhteyden päällä, jos aikoo päästä yhteyteen.

Kun hänellä on joku RTTY antava laite, useissa on myös cw - anto mahdollisuus, soisin vasta-asemana hänen sitä käyttävän, olisi ainakin kirjaimet kokonaisina ja aikavakiot suunnilleen paikallaan. Yhteyden varmistamiseen on nyt qsl-kortti lähetettävä, muu ei nyt auta.

Päivän postissa tuli K4M qsl kortti Midway Atollilta. Lähettäjänä oli OHDXF joka oli mukana myös sponsorina, ja toimitti jäsenilleen kortit, uusia bandipinnoja siinä tuli. Myös Jari OH2BU/OH7RF näyttää olleen henkilökohtaisten lahjottajien listalla. Kiitos kortista John OH5NZ.

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/

Ei kommentteja: