Oma blogiluettelo

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Aurinko vielä näkyy nousevan



Yritin kuunnella 80m ssb Apolloa sunnuntaina illalla, listaa oli siellä rakennettu suuren hässäkän valitessa, mutta Apolloa en kuullut olenkaan. En tiedä mihin skippi silloin sattui, ei ainakaan minun 80m dipoliin, listalta workkiminen kävi yllättävän sutjakkaasti. Kun en Apolloa kuullut tilanne oli lähinnä koominen, voiko Apollon pileuppi vauhti todella nousta noin paljon, kun listaa vetää osaava asema ja saa taajuudella pidettyä jonkinlaisen järjestyksen.

Tuhkaa ja tuhkaa
Näin maallikkona tuli mieleen ettei ilmatilan valvonnasta vastaavilla ole kovin tarkkaa käsitystä tilanteesta, millä korkeudella ja kuinka paljon sitä tuhkaa on. Koska sinne pitää hävittäjiä lähettää ottamaan näytteitä ja näköhavaintoja tekemään. Eikö tutkien erottelukyky riitä, vai onko tämäkin näennäistä tietämättömyyttä, ei voida paljastaa mitä tiedetään. Siinä sivussa paljastuisi tutka- ja muiden valvonta järjestelmien ominaisuuksia.

Jos sopivaa valvonta järjestelmää ei vielä ole, niin varmasti sen kehittämiseen löytyy helposti rahat. Koska isoilla päättäjillä ollut pitkiä kiertotietä, ja tarpeetonta ajanhukkaa, että ovat hanakasti euroja myöntämässä projektille. Ehkä meillä on jo kymmenen vuoden päässä direktiivi, millaisessa tuhka pilvessä voi suihkumoottoreilla lentää. Tai millaiseen savusumuun voi laskeutua tai nousta. Tai miten Tampereen mustamakkaratehtaan tuotanto on ajettava alas koska paikalliseen ilmatilaan liikaa tuhkaa, eikä Pirkkalaan voi laskeutua tai nousta. Ja kesä lauantaisin on mökkisaunojen lämmitys ulkokuivilla puilla kielletty. Pekkarisen vielä julkistamaton risutukipaketti, avataan uudelleen koska se havaitaan tulevien EU diretiivien vastaiseksi.

Linkki

Yhdystie 3699 jutun yhteydessä esiin tulleet asiatietoja löytyy täältä
Suomen tienumerointijärjestelmäWikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_tienumerointij%C3%A4rjestelm%C3%A4#Ensimm.C3.A4inen_numerointi

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: