Oma blogiluettelo

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Jos SP kelit tukossa, kuuntele LP suuntaa



Maanantaina heti aamusta T32SI oli 7002, 10108 ja 14042, ainoa taajuus josta asema pihisi oli 7002. A-indeksi oli taas noussut 33, joten siinä varmaan syy.

7002 pihinää kuuntelin ja mietin miksi se ei tulisi tässä tilanteessa pitkänkautta (LP) kun pohjoisnavan yli ei A-indeksistä johtuen kuulu lyhyttä tietä (SP) Hyvin kuului, laitoin vihjeen että kuuluu tänne LP ja joku EUsta pääsi jenkkien väliin ja sitten alkoikin EU kutsuminen. Ja täältäkin meni hyvin läpi kun oikeaan reikään kutsui. 14042 asema ei kuulunut mistään suunnasta, 10108 en kääntyvällä dipolilla kuullut mitään, ehkä asema ei enää ollut taajuudella ollenkaan.

Jos tuo A-indeksi noilla huitteilla pysyy, ei täältä yhteyden saaminen T32SI kanssa ole mikään läpihuutojuttu. Etenkin kun ovat ilmoittaneet olevansa saarella vain neljä päivää. Ja nyt jo toinen päivä , vai oliko jo peräti kolmas hyvässä alussa. Tuossa 40 m LP kelissä oli monia EU asemia, joita sieltä kuultiin ja kutsuttiin, mutta useasta yrityksestä huolimatta, vastaus oli NIL. Vasta-asema ei tullut takaisin kuittaamaan hänelle annettua raporttia, ja niin yhteys katsottiin epätäydelliseksi ja sitä ei kirjattu siellä lokiin. Joku raja pitää olla että katsotaan yhteys pidetyksi, ainakin ooverit ja niiden sisältö pitää kohdata.

Dx-clusterin ”sh/muf t32“ kysymykseen mielestäni A-indeksin lukemat ei vaikuta mitenkään, tai ainakin sen painoarvo laskelmassa on hyvin pieni. Ehkä ohjelma on tehty alueella jossa ei auroraa tyypillisesti esiinny, tai ainakaan sen painoarvoa ei ole osattu arvioida oikein. Tai softan vääntäjä ei ole kuullutkaan ilmiöstä nimeltä aurora ja sen vaikutus hf- etenemiseen


South Orkney tulee kutsulla VP8O vuoden 2011 alussa 27.tammikuuta- 8. helmikuuta välisen aikana ääneen. Toivotaan että pilkut ja A-indeksi olisi silloin paremmin paikoillaan, nimittäin aukkoja lokissa.

2011 Microlite DXPedition to the South Orkneys
http://www.vp8o.com/

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: