Oma blogiluettelo

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kalakukko on tänään su 4.4.2010

Ei mainoksia - kiitos!

Kurdistanin ryhmä YI9PSE on aktiivisesti ollut äänessä, tänään varmaan saavat viimeiset antennit ylös joten workittavia bandeja tulee lisää, tosin taas A-indeksi noussut 19. Meille tuo A-indeksin nousu ei paljokaan haittaa tee kun suunta on tuonne noin 150 astetta.

Keliä löytyy sinne lähes aina jos ovat vaan kyseisellä bandilla äänessä. Jos 160, ja 80 m otetaan pois laskuista kun aurinko on ylhäällä. Meillä Kurdistanin kanssa on melkein samat auringon nousut ja laskut, eroa vain reilu tunti. Tarkat ajat voit kysyä oh2j dx-clusterilta ”sh/sun yi” ja omasi ”sh/sun oh” ja ihan tarkan saat jos ilmoitat omat qth clusterille ”set/qth” ja kysyt ”sh/sun oh5xxxx”

Lämpimät säät ovat tuoneet muuttolintuja, joutsenia on lennellyt runsaasti vaikka täällä järvessä vielä paksu jääpeite, tuolla alajuoksun jokisulassa niillä kohtuullisen hyvät ruoka - ja lepopaikat.
Myös pikkulintujen ääniä on runsaasti kuulunut, pelkän ääntelyn perusteella tunnen selvästi vähemmän lajia, kuin näköhavainnon. Mutta kiurun tunnen varmasti ja postin hakumatkalla sen viserryksen kuulin. Myös muita kesäisin kuultavia ääniä runsaasti tarjolla, miten lie hyönteisiä.

Urospuolisten käpytikkojen reviiri naputukset ovat tuttuja, noissa 110 kV puupylväissä siihen puolenvälin paikkeilla näyttävät saavan aikaan parhaan kaikupojan päristyksille. Vieressä olevat lyhemmät puiset puhelinpylväät ei ole suosiossa. Siinä päristyksessä ei käpyjä ole mailla halmeilla, selvää reviirin merkkaamista. Aikamoista cw-vauhtia siinä laskevat pisteitä ja hetkenpäästä syvemmältä metsästä kuuluu aina vastaus. Yli viiden pisteen sarjoja ne siinä antaa, tämä lähinnä oleva oli selvästi innokkaampi päristelemään, siellä syvemmällä metsässä oleva harvoin yli viiden pisteen sarjoja antoi mieluiten alle, selvästi verkkaisempi yksilö vai oliko kyseinen yksilö jo hämeen puolella.

Linkki

Kevättulvat huuhtovat nyt ravinteet pelloilta mereen Kotimaa YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/kevattulvat_huuhtovat_nyt_ravinteet_pelloilta_mereen_1580983.html?origin=rss

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: