Oma blogiluettelo

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Tuulen suunta on käytävä bandilla haistemassa, SP vai LP



Perjantaina aamusta olin kovin optimistinen hf - kelien suhteen, mutta tarkemmin kuunneltuna 21150 majakkat oli idän suuntaan kovin vaisuja, 24930 tuskin kuului 4X –majakka. Ja ZL - asemat tuli ainoat joita oli vihjeissä tulivat vain pitkän kautta, se sinällään ei ole yllätys tuohon aikaan. Bandit tuonne suuntaan ihmeellisen hiljaisia, jotain outoa oli aamuna perinteisessä etenemisessä vaikka indeksit ihan kohtuulliset.

Jopa V63MY tuli pitkän kautta 20 m cw:llä, lyhyttä tietä ei ollenkaan. 0700 utc maissa sekin tie täällä selvästi hyytyi, ainakin OH2BCK sen workki via LP. Ei riittänyt potku täältä pitkän tien keliin. Minulla on sellainen käsitys ettei tuolla V63MY ole mitään suunta-antennia, vaan keppiin ajetaan kaikki 100 wattia.

Kuitenkin 5W5A ilmestyi hyvin kuultavaksi ja lyhyttä tietä 14004 aamulla ja pitkin aamupäivää, siellä on vain 100 w ja keppi, Tämä on sitä normaalia tilannetta 20 m bandilla tähän aikaan vuorokaudesta täällä. Tämä on sitä hf - workkijan normaalia epäjärjetystä, antennin on syytä pyöriä.
http://dx-world.net/2010/5w5a-samoa/

Uutisia dx- workkijoille
http://dx-world.net/category/dx-general-news/

Nämä sivut taas avattu ja netti lokikin on mukana VK9X/G6AY
http://www.g3swh.org.uk/christmas-island.html

Käpytikka on taas koputellut lähipylväitä, luulin jo että oli menehtynyt pakkaseen.

Eräpoliisit pohjoisessa sanoivat että korpit ovat hyviä lentäviä raatotutkia. Täälläkin paikallisen metsästysporukan teurasrakennuksen nurkilla ne vierailevat lähes päivittäin, aina ei siellä ole seisovaa pöytää katettu. Teurastusten yhteydessä aina siihen jotain pientä jättävät. Keskustan varikset ja harakat ei tänne haja-asutusalueelle ymmärrä lentää, paikallisten talojen jätesäiliöiden - lihapatojen ääreltä. Täällä korpit ja ketut on hyvin jätökset hävittäneet, kierrätystä parhaimmillaan.

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: