Oma blogiluettelo

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Lunta vielä hyvin jäällä


Olen taas ollut kuuntelulla 12 m cw:llä CE0Y/LA9SN siellä se on ollut tarjolla ja aloittanut 16.00 utc, ehkä vähän aikaisemmin olisi saanut olla, se kelipiikki tänne taitaa olla jo puolta tuntia aikaisemmin. A-indeksikin sopivasti laskenut, vielä kun ilman kosteus nousi ja se pieninkin bandin pohjarutina olisi poissa, olisi heiveröiselle signaalille hyvät olosuhteet. MUF on käynyt siellä 24 Mhz juuri niihin aikoihin. Vaatisi sinne pikku linukan tai tehokkaamman suunta-antennin, tai vielä paremmat kelit. Tällä bandilla tämän on puutteessa, siitä tämä jossittelu.

Mahdollisesti tänään puolilta päivin (UTC) on tulossa uusi IOTA OC- 279 kutsulla T32MI
http://www.rsgbiota.org/info/search.php?q=oc279

Myös NA suunnasta on tulossa NA-231, VY0, Nunavut (Hudson Bay) NE Group: Cezar,VE3LYC, ja ihan uutena IOTA kutsulla ajalla 26-31.3.2010 East Pen Island IOTA-new

Olen hurahtanut myös IOTA saarien keräilyyn ja suuri syy on se että siellä tulee uusia lähes viikoittain, ainakin vielä tässä vaiheessa keräilyä. Lukumääräisesti niitä on lähes kolme kertaa dxcc-maiden määrä, kuitenkin reilusti yli tuhat.

IOTA sivuilla manageri Roger G3KMA ottaa kantaa myös AF-068 tapaukseen.

Islands on the Air - Homepage – Homepage
http://www.rsgbiota.org/

Minulla IOTA lokissa on nyt lukemat 795, qsl kortti liikenteen olen minimoinut jo heti kaikkien dxcc-maiden saavuttua jo vuosia sitten, aikana jolloin ei pressu ollut vielä käytössä ja peräpeiliin sai vielä katsoa. Nykyisin käyn vain eQSL kuittailemassa.

eQSL.cc Home Page - eQSL.cc
http://www.eqsl.cc/QSLCard/Community.cfm

Erään liiton historiikin kirjoitusta odotan mielenkiinnolla, tästä pressukaudesta. Koska mahdollinen kirjoittaja on myös ollut hyvin aktiivisesti tapahtumissa mukana. On varmasti syytä valtuuttaa perikunta sitä lukemaan, jos se julkiseen jakoon tulee.

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: