Oma blogiluettelo

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Onko OG - prefiksistä SSB:llä hyötyä WPX kisassa ?



Kontesterit usein ennen WPX kisaa miettii, mikä olisi kisaan oikea prefiksi OH, OG vain jopa OI, ja mikä numero jos näistä kaikista on vara valita. Tässäkin kisassa on OH-mestaruudet on kuitenkin saatu jaettua, tosin tämä listaus ei WPX kisaa tunne.
OH RECORDS
http://www.qsl.net/oh1noa/records.html

Täältä löytyy jopa kutsu haulla WPX tuloksia, eri vuosilta.
CQ WPX Contest - Results
http://www.cqwpx.com/results.htm

Otin nyt meneillään olevasta WPX – ssb osan aikana dx-summitista lauantai ehtoolla 100 kpl annettuja vihjeitä OH, OG ja OI prefikseistä. Putsasin sieltä väärät bandit ja modet tähän otantaan , ja niiden perusteella voi selvästi sanoa että OG prefiksi vei voiton 66 vihjeellä, OH:lla vain 60 vihjettä. Yhtään OI –aseman ei sieltä löytynyt.

Annettujen vihjeiden perusteella OI olisi selvästi harvinaisin ja OH seuraavaksi harvinaisin ja OG jää viimeiseksi. Tosin prefiksien numeroissa on puutteita, OG1, OG3 ja OG9 puutuvat kokonaan. Samoin OH1, OH2 ja OH9.

Tässä ajattelumallissa lähden tilanteesta jos on vain yksi asema kyseisestä prefiksistä ja numerosta, siitä on etua kilpailussa koska se on kerroin, kuinka suuri se on jo erijuttu. Se kuinka usein eri asemat ovat tulleet vihjatuksi, sivuutan kokonaan. Kisan alusta molemmille OG ja OH meni noihin vihjemääriin päästäkseen noin 20 tuntia.

Se että vihjeiden antoon saattaa myös vaikuttaa että OG –prefiksi, mielestäni on keskimäärin harvinaisempi hf - bandeilla kuin OH. Joten tässä WPX kisassa sen vihjaamisen kynnys on ehkä matalampi kuin tavallisen OH.

Linkki

Nisäkkäiden jälkiä lumella
http://www.elisanet.fi/vieno.marienberg/lumijalkia.htm

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: