Oma blogiluettelo

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Länsi-Saharan telehallinnon teltta löytyi



Taas olin kuulolla 24903 jossa CE0Y/LA9SN oli tarjolla, MUF sinne näyttää olevan maksimissaan siinä 16.00 utc maissa. Täällä auringonlasku oli 16.25 utc niissä maissa se kelipiikki tänne on. Edelleen A-indeksi vain pysyy siellä 9, joten ei havaintoa täällä. Pohjoisin EU:n asema jonka kuulin kutsumassa oli Puolasta ja siitä etelään, tuolla antenni suunnalla joka oli noin 300 astetta. Yhtään jenkkiä en taas kuullut, ja kuuntelun tulos oli sama kuin edellisiltana – ei havaintoa asemasta.

Tietoisku Länsi Saharasta, dxcc-prefiksi S0 (Sakari nolla)
Telehallinnon teltta on löytnyt, ja se on Lounais-Algeriassa on Tindoufin pakolaisleirillä. Länsi-Saharan maanpaossa oleva hallitus on parlamentaarinen yksipuoluejärjestelmä, mutta hallitusmuodon mukaan se muuttuu monipuoluejärjestelmäksi, jos alue saa itsenäisyyden.

Hallituksen päätukikohta on Lounais-Algeriassa, Tindoufin maakunnan pakolaisleireillä, jota se hallitsee. Se sanoo myös hallitsevansa Länsi-Saharan muurin itäpuolelle jäävää osaa. Kyseinen alue on enemmän tai vähemmän autio ja Marokon hallitus pitää sitä ei-kenenkään-maana jota YK-joukot partioivat.

Siinä olisi selvä uuden YK hallinnoiman dxcc-maan paikka, kuin aikanaan nyt deleted listalla oleva Neutral Zone ex 8Z4.

Islands on the Air - Programme Information - Group Information
http://www.rsgbiota.org/info/groupinfo.php?refno=AF-068

Kaiken järjen mukaan yhteys aseman kanssa joka on iota saarella AF-068 pitäisi kelvata myös dxcc-mielessä Länsi-Saharaksi, jos kaikki paperit on oikeasta teltasta saatu. Vaikka aseman prefiksi on Marokolle annettu, siinä pähkinää dxcc-komitealle kun kortti saapuu hyväksyttäväksi.


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: