Oma blogiluettelo

perjantai 26. maaliskuuta 2010

T32MI iota OC-279 Malden Isl.

Perjantaina aamusta paikallista aikaa, olin taas rigien äärellä, olin yön sähköposti saalista lukemassa ja rx oli 14040. Kello oli 0358 utc sieltä se T32MI aloitti cq kutsumisen ja kun linukka oli jo lämmin , ei muuta kuin kutsumaan ja sieltä se tuli, taisin olla sen avauksen eka asema.

Katselin auringon nousu- ja laskuaikoja täällä ja siellä, sattuvat melkein samoihin aikoihin, siellä lasku ja täällä nousu muutaman minuutin sisään. Signaali oli tyypillinen navanyli tulevan vähän huojuva, tyypillisen dx-mäinen hyvin luettavissa. A-indeksi oli taas vähän noussut eilisestä, mutta ei kuitenkaan tätä navanylikeliä ole katkaissut, olin jo varautunut kääntämään antennia LP suuntaan jos ei muuten kuuluisi.

Siinä 05.30 utc maissa asema tuli jo suorastaan kovaa ja otti vain EUta, tosin kysyntäänkin oli runsaasti.

WPX ssb osa tulossa viikonloppuna ja siihen osallistuvia retkuita äänessä, HR2/NP3D, HC8GR , FM/KL7WA ja monia muita tarjolla.

SSB kisoista muistui mieleen kuinka ennakkoon virkeänä äänitetty testikutsu voi pitää single operaattorin pystyssä ja hyvässä iskussa myös niiden hitaasti matelevien huonojen pileuppi tuntien ajan. Kisoja kuunnellessa huomaa että toisella vuorokaudella monien asemien kutsumis- ja workkimis tahdin vähän veltostuvan. Jos testi kutsu tulee muistista, eron huomaa helposti ja samalla innostaa väsynyttäkin operaattoria pysymään samassa tahdissa ja innostuneena joka taas suorastaan houkuttelee vastaamaan.

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: