Oma blogiluettelo

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

RTTY kisan jaloissa, dx- ja kotimaan yhteyksiä

Viikonlopun RTTY kisa valtasi bandit niin hyvin, ettei kotimaiset RFSM kokeilijat meinanneet bandille mahtua. Kyllä ne RTTY kisojen harrastajat lukumääräisesti ovat pahasti niskanpäällä ja asemat keskimäärin hyvin varustettua kilpailuasemia. Joten siinä on muutamalla kymmenillä watilla ja langalla hankala pärjätä tai edes taajuutta puolustaa, vaikka kuinka kapea olisi lähetteen vaatima kaista ja virheenkorjaus kuuluisi ohjelmaan. Bandien sisäisten suositusten mukaan, nämä lähetteet pitäisi olla samalla taajuuskaistalle.

Kyllä se harmittaa jos taajuus viedään, vaikka siinä olisi vuorokausi kaupalla pidetty linkkiä yllä. Ei se RTTY kisa kestä kuin tällä erää tämän viikonlopun. Viikolla samalla taajuuskaistalla, vain yksittäisiä asemia ja niitäkin harvakseltaan.

Jos tuosta jotain pitää oppia, niin RTTY kisojen aikana pitää, noita taajuuksia välttää. Tuskin meiltä riittää painostusta järjestävälle organisaatiolla, ja tuskin niin suurta kansallista hätätilaa julistetaan, jolla voisi vaatia tämän globaalin kisan perutusta tai edes siirtoa. Mutta voiko mahdollisesti julistettua hätätilaakaan perua, jos RTTY kisa meneillään ja tarpeellista tietoa ei saada välitetyksi.

Eihän täälläkään reagoitu mitenkään Haitin hf-liikenne tarpeeseen pyhittää, edes tietyt taajuudet siellä tarvittavalle liikenteelle.

Linkkiä

Paha kello kuuluukin ihmeen huonosti Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/02/30599&ext=rss

Luovuus pakenee, kun kellokortti astuu sisään Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/02/30623&ext=rss

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: