Oma blogiluettelo

tiistai 23. helmikuuta 2010

Hiihtolomat alkaneet



Tiistaina oli selvästi aamulla rauhallisempaa 12 ja 15 m Pacifikin suunta, jopa T30HC ei kuulunut 14002.5 mistään suunnasta, eteläisestä tuli muutaman vihje että oli LP kuultavissa. 12 m vain V88 ja VK9X oli kuultavissa ja jälkimmäinen ei samalla bandilla toista yhteyttä näytä pitävän.

Lukumääräisesti monia Antarticalle myönnettyjä kutsuja tällä viikolla äänessä, mutta vain osa siellä missä niiden mielestäni pitäisi olla – Antarticalla.
En oikein ole näiden kirjoituspöytälaatikosta ja voimassaolevien kutsujen esille tuloa bandille ymmärtänyt, tai ainakin niiden pitäisi jo yhteystilanteessa selvästi kertoa että QTH ei ole Antarticalla. Turhaa sähläystä vain aiheuttaa, kortissa jossain kulmassa kerrotaan qth, vaikka kortti on painettu Antartican yhteyttä palvelemaan.

Iso IOTA peditio alkaa Maaliskuun puolessa välissä, neljä uutta IOTA jotka korkataan ensimmäistä kertaa, kannattaa seurata sivuilta purjehduksen edistymistä. T32MI, T32VI, T32CI and T32SI – Southern Line Islands DXpedition (New IOTA’s)
http://t32line.webnode.com/


DARC onnistunut kehittämään ja pitämään yllä viikoittain ilmestyvän DX bulletiinin, arkistot ja tilausohjeet. http://www.darc.de/referate/dx/dx/dxnl/

DX Newsletter on hyvä esimerkki ham-spirit hengestä. Olen ollut julkaisun tilaajana jo pitkään, heti kun sain oman sähköposti osoitteen työmaalle, ylläpidon tuttava epävirallisesti vähän ihmetteli saksasta tulevaa postia, kun työantajani toimi vain kotimarkkinoilla.
Taisin silloin alussa muutaman DX-Newsletterin saada jopa faksillakin, kunnes satuin tulleiden faksien kasalle samaan aikaan konttoripäällikön kanssa ja faksipaperin tuhlaus suositeltiin lopetettavaksi, ei kuulemma tue työantajan liiketoimintaa.

Viimeksi kirjoitin huurteisista hf - antenneista jotka ovat kärsineet vaurioita, usein kyseessä on ollut elementti jonka rakenteeltaan keskeltä poiki. Ja siinä katkoksessa olleet u-pultit tai
metallilaippa ovat antaneet periksi.

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/

Ei kommentteja: