Oma blogiluettelo

tiistai 16. helmikuuta 2010

Antennirele mastossa alhaalla ja antennit ylempänä



Viime kesältä jäi tuo maston koksien uudelleen järjestely kesken ja 10 m antennin koksi jäi ilman antennireleen paikkaan, joten pitää nyt käydä se liittämässä releboksiin ja jättää joku muu antenni taas pois. En oikein uskonut että kelien nousu olisi näin nopeaa, tosin vielä ollaan kaukana maksimista. Ei sitä koskaan tiedä jos niitä 10 minuutin aukeamisia sattuisi kohdalle ja turha on silloin niitä mennä koksia ruuvailemaan, vaikka tuossa maston juurella releboksi on.

Olen itseeni tyytyväinen että antennien releboksi on tuossa maston juurella ja yletyn siihen betoniperustuksella seisoen, ilman mastoon kiipeämistä. Tietysti jos olisin sen releboksin tuonne 15 tai 20 metriin jättänyt, olisi koksin tarve ollut vähäisempää, 160 – 6 m bandien koksit 10 kpl tulee releelle. Koksin vaimennuksissa olisi ollut eroa, koska samaa koksia se sieltä releeltä alas tulee. Nyt releen sijoituksesta johtuen on omatoiminen huolto paljon helpompaa, ilman kiipeilyä. Vaikka ne vanhat kiipeily valjaatkin pitäisi minulla jossain olla, ehkä siellä OH5Z radiohuoneen seinällä.

Pertti OG2M kertoi OH2J dx-clusterill, että OH-maraton ja DX-taulukoita ei löydyn entisestä www- ohdxf osoitteesta. Uuden osoitteen hankinta on työn alla.

Linkkiä

Tämä keskus katkaisi tuhansia työttömyysputkia Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/02/30718&ext=rss

Seurasin hyvin läheltä paikallisen Uusyrityskeskuksen mahdollista perustamista Kymenlaaksoon 1990 luvulla, ei kiinnostanut edes paperiteollisuutta hanke, jolla olisi saatu jo silloin suunnitellut huollon ulkoistamishankkeet lähiseudulle. Paperi Ahosen ärtymystä kait pelättiin. Piti ensin jokunen paperitehdas lopettaa, kun ei saatu haluttuja tavoitteita neuvottelujen kautta. Ja nyt sama Ahonen jo mielellään konsultoi kansainvälistä paperiteollisuutta kuin Pöyry konsanaan, lehtitietojen mukaan.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: