Oma blogiluettelo

tiistai 16. helmikuuta 2010

Pacifikilla aktiviteettia ja tulossakin

Aamupäivän hyvät Pacifikin kelit jatkuvat eri bandeilla, 40 m bandilta alkaen,
5W, T30, FO =TX4T ja H40 Temotu.

Bouvet Isl 3Y0M , maanantaina illalla oli piraattien suosikki bandilla taajuudella 10113.0, täällä en kuullut vaikka dipoli oli tarkalleen oikeaan suuntaan, muutama EA asema siinä oli pitävinään yhteyden, joten se siitä piraatista.

Souht Shetlandilta iota AN-010 kutsulla XR9JA asema on päässyt lopulta ääneen, vihjeiden mukaan ollut ainakin 15 ja 20 m
http://www.qrz.com/db/xr9ja

Maanantaina oli myös 12 m iltakeliä jenkkilään OH – asemien tonessa vahvaa aurora karheutta, vasta-asemien signaalit, ei välttämättä olleet karheita, vähän riippuen mistä osavaltiosta olivat, VE-asemilla selvästi karheampaa. Kelipiikki oli täällä siinä 20.30 utc maissa.

VK9X - CHRISTMAS ISLAND, OC-002, on tulossa ääneen kutsulla VK9X/G6AY helmikuun 20 – 27 pv välisenä aikana.

ZK3 - TOKELAU, OC-048 on myös tulossa, tarkkaa aikataulua ei ole, koska siellä liikutaan veneellä. Kyseessä on sama porukka joka nyt on kutsulla 5W0OU ja 5W0YA äänessä.

YouTube - OF50RR CQWPX RTTY 2010
http://www.youtube.com/watch?v=BET8nMrGNjA

Lumiset on maisemat ja nuorien mäntyjen latvuksia paljon poikki, viikoittain ajelen Jaala –Vuolenkoski – Vierumäki tietä joka kulkee pitkin Salpausselän harjannetta ja liittyy Lahden moottoritielle.

Linkkiä

Tähdet ja avaruus: Auringon aktiivisuus herää - ennätystarkka observatorio kiertoradalle
http://www.avaruus.fi/uutiset/kaukoputket-ja-observatoriot/auringon-aktiivisuus-heraa-ennatystarkka-observatorio-kiertoradalle.html

Kemira – Vesijalanjälkimittari
http://www.vesijalanjalki.fi/meter

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: