Oma blogiluettelo

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Aamulla antenni itään 21150 tulee ZL6B majakka


Tänään keskiviikkona SFI, ja R indeksi on hiuksen hienosti tippuneet mutta myös A indeksi, joten saapi nähdä miten aamun Pacifikin kelin voi. Aktiivisia asemia siellä suunnalla kyllä on, katsotaan miten ovat äänessä ja millä bandilla.

21150.0 NCDXF majakkaketjun taajuutta on kiva tuossa taustalla kuunnella, juuri nyt ZL6B majakka tulee luettavasti, kello on 05.10 utc , antenni on vähän idästä ylös. Ja RR9o ja VR2B tulee tietysti hyvin.

E51WWB sähkötteli 10107.9 tuli aika voimakkaan laajakaistaisen cw-merkkiä vaikuttavan purinan alta. Tällä bandilla näitä erikoisia ja erilaisia meikäläsen kirteereillä QRM signaaleja on aina tarjolla, ehkä tuo bandin eteneminen suorastaan huokuttelee. Ja ei taida tuon bandin statuskaan olla ihan meille varattua taajuusaluetta, jos en väärin muista. Joten niitä on vain kestettävä ja odoteltavana parempaa kelipiikkiä ja / tai käänneltävä antennia, jos häiriön saisi alas ja asema vielä kuuluisi. Signaalit ovat usein myös vaisuja ja yhteyksiä olen silti pitänyt yllättävän hyvin pihinätasollakin, johtuuko se sitten omasta antennista joka on vain dipoli, tosin linukkaa se on kyllä vaatinut ja tietysti keliä.

Auringon voimistunutta kohinaa 21 ja 24 Mhz taajuuksilla
http://www.heliotown.com/Sun_20100207_Ashcraft.html

Linkkiä

Aina ei tarvita moukaria LVI remontissa - Talouselämä
http://www.talouselama.fi/uutiset/article372436.ece?s=u&wtm=te-08022010

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: