Oma blogiluettelo

lauantai 20. helmikuuta 2010

Paikallinen QRM pesäke tunnistettu, ainakin VHF ja HF yläpää saaneet osansa








Tässä Jussin OH5C raportti ja kuvat kohteesta jossa, Figoran mittausryhmä kävi Kouvolassa. Kyseessä on liikerakennus, joka muistini mukaan on rakennettu joskus 1970-80 luvulla, valaisimia on lisätty vuosien varrella lisää ja viimeiset ehkä juuri tuohon räystäälle. Kuvia klikkaamalla saat ehkä tyypit paremmin esille.

Häiriön alustava paikallistaminen tapahtui ilmailubandia AM vastaanottimella kuunneltuna. Saman liikekiinteistön ulkovalaisimissa oli joku vuosia sitten samaa tautia, ehkä tasakaton viimepäivien lumepudottajat taas kolhineet valaisimia, niitä jotka räystään reunaan kiinnitettettynä nousevat ylös tasakatosta, ja ovat tarjolla lumikolaan jos niitä ei varota.
====================================================================
Tässä neljä kuvaa noista kirotuista härveleistä. Niillä on taipumus sen jälkeen kun niitä kolhitaan jopa kylmänä ( huoltomiehet katolla lumitöissä ) toimimaan laajakaistaisina kohina ( kipinäpurkauslähettimininä ) 120Mhz-300Mhz. Ne häiritsevät kolmeensataan metriin asti niitä kohti olevia useampielementtisillä vhf yageilla olevia vastaanottimia +20db. Televisio VHF HD ja radioamatöörin 2m SSB ja CW alueita tuhoten ne käytännössä kokonaan. Myös tietyille HF alueille tulee rutinaa ( 24Mhz ja 28Mhz) . Kuvien lamput paikallistettiin toistamiseen Ficoran mittausyksikön toimesta koska ne häirtsivät rajusti juuri VHF-HD-TV lähetystä Kouvolassa. Kyseiset valaisimet ovat erittäin helposti QRMetelöiviä edellä kerrotuilla faktoilla ja eivät sovellu lainkaan hamin eikä hamin naapurien pihapiirin valaisuun, hi

oh5c Jussi ( linux )
ERAÜ jäsen vuodesta 2009
jussi.oh5c@gmail.com
=============================================================================

Radio- ja TV häiriöiden ilmoituskaavake Figoralle
http://www.ficora.fi/attachments/suomilomakkeet/5CUn2JBFf/RH-ilmoitus.pdf

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/

Ei kommentteja: