Oma blogiluettelo

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

CCF Joulua 2009 muistellen



Keskiviikkona keli-indeksit SFI- 88 ja A – 32, ei tällä A-indeksillä juhlita jopa 20 m oli hiljainen dx-asemien johdosta. Jopa E51WWB pihisi 7011 ja sekin tuli vain pitkänkautta, niin tehokkaasti oli suoraan pohjoisen kelit poikki aamulla.

Contest Club Finland - Joulukisa 2009 tulokset
http://contestclubfinland.com/CCF/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=2

Olin Joulukisassa 2009 joissa oli uusi konsepti ja uusi mode RTTY, tunnissa vedettiin kisa läpi. Olin mukana ainoastaan 100 w ssb luokassa, Elimäen radioamatöörikerhon kutsulla OH5R. Ainakin täältä kunneltuna kisa ratkaistiin 40 m osuudella ja sielläkin kertoimilla, näytti siltä että piti oma qth olla jommassa kummassa päässä tätä maatamme, silloin oli sopivasti skippiä. Tai sitten keskellä josta sai sopivasti pihinässä kertoimia joka suuntaan.

Myös isontehon luokassa ainakin ssb:llä oli siinä kovasti apua, sai pidettyä taajuuden itsellään ja aina se johonkin meni läpi. Kyllä se blokaamiseksi meni 40 m tyystin ja jopa oman piirin workkiminen tuotti suurta tuskaa. Kun yhteyttä ei Lappeenrantaan saanut olenkaan, siellä linukka puhisi ja pileuppi pyöri, ei vaan 100 w riittänyt. Vaikka se tässä tapauksessa oli vain tavallinen yhteys ilman kerrointa. Kyllä näillä kelillä ja tässä qth:ssa pitää 40 m bandilla olla nopeasti käännettävä suunta-antenni, ei siellä muuten millään pärjää. Vaikka maston ympärillä kolmen suunnan slooperi, releellä ohjattuna.

Miten on keväällä Kalakukko 2010, jokohan pilkut olisi tehneet vähän paremman kotimaankelin 40 m bandille.

Linkkiä

Matalaenergiatalossa lämmitys todella halpaa Lahti yle.fi
http://yle.fi/alueet/lahti/2010/02/matalaenergiatalossa_lammitys_todella_halpaa_1447661.html

Gurumarkkinointi
http://gurumarkkinointi.fi/2010/02/10/kuinka-korotat-hintaasi-osa-2/

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: