Oma blogiluettelo

lauantai 27. helmikuuta 2010

Hyvät on indeksi ja keliä on, jopa 12 m iltaisin jenkkiä



Purjehtijat KM9D, Mike, ja KF4TUG, Jan, ovat menossa kokonaan uudelle IOTA saarelle, saari on ollut vain kerran tarjolla vuona 2003 Oroluk Atoll OC-260. Saatavat tulla lähipäivinä / lähitunteina ääneen, kutsuina on Mike V63MY ja Jan V63TO, joten laita kutsut hälylistalle.

VK9X7G6AY lokisivut eivät toimi, näyttää että www.g3swh.org.uk linkki ei toimi olenkaan.
Ja Jim G6AY ei pidä kuin yhden yhteyden per kutsu/ bandi /mode, joten se on merkki että yhteys on jo ollut.

Tässä mielenkiintoinen uutuus, hyödyntää cw-skimmeriä.
Reverse Beacon Network
http://www.reversebeacon.net/main.php

Etelän hiihtoloma viikolla on talossa ollut elämää, paikallista uimahallia- ja jäähallin yleisövuoroa käytetty. Luonnon jäätä ei ole voinut hyödyntää, koska vettä on runsaan lumen ja jään välissä. Perinteisen ulkoilun lomassa, ja siinä bandien kuuntelu jäänyt taka-alalle. Unikin on maittanut tämän kokopäiväisen liikunnan lomassa, kyllä ne lapset jaksaa. Tosin on hiljaisuus tullut taloon, ihan ajoissa ja ketään ei ole tarvinnut houkutella sänkyyn.

On ollut varsinainen testi talvi erilaisille eristyksille ja tai kesäisin tehdyille säästösäädöille, jotka on vesikeskuslämmityksen vesikiertoon tehty, autotalleihin, vaatehuoneisiin tai muihin vähän lämmitystä vaativiin kohteisiin. Nyt ne ovat olleet suuressa jäätymisvaarassa, tai ovat sen jo tehneet.

Itsekkin muistelen, miten soitin paikalliseen rautakauppaan kesäisenä lauantaina vähän ennen liikkeen sulkemista ja tilasin lisäpaketin ruotastryroksia sinne heidän varaston nurkalla noudettavaksi. Oli porakaivosta sisään tulevan muoviputken kaivanto auki ja kaivurikuski sanoin että laita noita 50 mm levyjä kaksi päällekkäin - kaikenvaralta. Kun se linja tulee talolle, sisään tulevan väylän poikki, eikä se tarve ollut mitenkään suuri yhdellä lisäpaketilla siitä selvisi. Ja nyt ei ylimääärinen kirkolla käynti harmita yhtään.


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: