Oma blogiluettelo

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

ARRL DX Contest CW



Eripuolilta on kuulunut raporttia eteläisessä suomessakin olleen pitkän huurrekaudella HF- antennien kärsimistä vaurioista ja niitä on ollut selvästi runsaammin kuin yleensä. Täällä ei onneksi ollut kuin elementtiä vähän roikuksissa ja ne kuitenkin palautuivat takaisin alkuperäisasetuksiin, noin silmämääräisesti arvioituna., eikä muutakaan vauriota ole paljastunut. Pohjoisen pojilla ollut jo aikaisemmin niitä kolistimia ja helistimiä joilla joka talvista huurretta on pyritty karkoittamaan antenneista.

Lauantaina olin 15 m cw:llä illan suussa vastailemassa jenkkien kilpailukutsuihin, joita oli cw kaista täyteen ja keliä oli itärannikolle ja vähän sinne sisämaahankin. Muitakin asemia kuin ne perinteiset isot kontesti sellaiset. Minulla täällä oli vain 100 w hyvin monelle meni kerralla läpi, joten keli oli hyvä. Myös 20 m bandi oli hyvin auki samaan suuntaan ja yltävän pitkään täältä etelästäkin. OH8X ja OH8L tietysti oli omassa luokassaan täältä kuunneltuna.

Sunnuntaina aamulla oli 40 m bandilla myös hyvää jenkkikeliä, monesta jenkki pileupista pääsi 100 w läpi ja isot asemat tuli mittarin täydeltä ja koko 40 m vanha alaosa oli kisa-asemia täyteen.

Kuunnellessani OH-asemien pileuppia, vasta-asemat ei aina antanut mitään raportiksi vain osavaltion lyhenteen, joka kuulu sääntöjen mukaan osana lähetettävään sanomaan.

ARRLWeb: Rules, 2010 ARRL International DX Contest
http://www2.arrl.org/contests/rules/2010/intldx.html

Linkkiä

Useita mielenkiintoisia juttuja
Maavoimien ELSO perinnekilta ry - Maavoimien elektronisen sodankäynnin perinnekilta
http://www.elsokilta.net

Näin asuntolainan korkovähennys pudottaa veroprosenttia Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/02/20/nain-asuntolainan-korkovahennys-pudottaa-veroprosenttia/20102536/139

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: