Oma blogiluettelo

torstai 11. helmikuuta 2010

15 m bandilla Pacifikkia - hienoa


Keskiviikkona oli aamupäivällä 12 m ssb 24948 VK2CA kuului monta tuntia hyvin, samoin ZL6B majakka, ei keli jaksanut nousta Pasifikille, toisaalta ei myös sieltä ollut asemia tällä bandilla äänessä. H40 ajoi paikallisessa yössä jenkkilää 160 ja 80 m bandeilla.

Ja illalla tuli itärannikon jenkkiä 15m ssb samoin N7DD hyvin, joten keliä on taas. 12 m ei jenkkikeli yltänyt, ellei sitten myöhemmin. http://www.qrz.com/db/N7DD

Torstaina oli hyvien hf-kelien tietoa jo kulkeutunut Temotullekin H40FN oli jo aamulla 21003.0 japanilaisia siinä worki ja hyvin tuli tännekkin, niitä olikin aika mahtava puuro, joten EU ei kyllä siinä vaiheessa juhlinut.
H40FN, H40FK, H40MS – Temotu DX-World
http://dx-world.net/2009/h40fn-h40fk-h40ms-temotu/

Myös C21DL oli vihjeen mukaan 21009.0 en ehtinyt sitä tilannetta tarkastelemaan, oli jo siirtynyt 24895 ja siellä ei vielä mitään edes pileuppia ollut, ainakaan täällä kuultavissa.
Edellisellä reissulla workin Dieterin juuri 12 m cw:llä samasta paikasta, todellinen pihinä yhteys, sitä edelsi bandien välistä risteiluä. Sanotaan että, rikollinen palaa aina rikospaikalla.Hävisi 24895 ja kävi välillä 15m cw:llä, mutta tuli takaisin 24895 ja siitä se sitten syntyi, eikä ollut muita kutsujia. Taisi siinä dx-clusterin talkitkin olla avuksi, jos en väärin muista. Tämä osoitus dx-clusterin sosiaalisesta mahdollisuudesta, jota dx-summitissa ei ole ollut.
http://www.qrz.com/db/C21DL

On se mukavaa että bandeja myös siellä toisessa päässä aktivoidaan, ja nyt näyttää kelit avautuvan. Kaikilla ei ole kaikilla bandeilla 300 dxcc-maata. Etenkin uusilla dx-workkijoilla on näilläkin bandeilla puutteita, tai jopa dxcc-maa puuttuu kokonaan, sekään ei ole niin harvinaista ole varttuneenpien harrastajien joukossa. Se yksi ja tärkeä dx-peditio meni ohi vuonna kaksi, ja seuraavaa on odoteltu reilut kymmenen vuotta. Paikallinen politiikka on muutamissa maissa esteenä harrasteelle, maahan ei pääse virallisesti radion kanssa ollenkaan, ainakaan workkimaan ja kuulustelut haittaa dx-workkimista vaikka olisi kuinka tottunut 2 radion kontesteri.

Vaikka sanotaan, että dx-clusterilta vaan klikkaa, niin yhteys syntyy. Ei se niin helppoa ole, voi väittää dx-clusterille tulevan vihjeen jälkeen yleensä kyseisellä asemalla on kutsujia paljon runsaammin ja jo teoriassa yhteyden saaminen vaikeutuu. Jos noin tapahtuu kyseessä ei ole harvinainen asema, tai workkijana on todellinen superasema. Tai lottovoittajan tuuria.

Linkki

Verlan vanha tehdasmaisema heräilee henkiin Kymenlaakso yle.fi
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/02/verlan_vanha_tehdasmaisema_herailee_henkiin_1431712.html

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: