Oma blogiluettelo

tiistai 30. syyskuuta 2008

FO/DJ7RJ Marqeusasilla


Willi on saapunut Marquesasille ja workkii kutsulla FO/DJ7RJ iota OC-027. Maanantaina paikallisen auringon laskun aikoihin hän oli ensin 14195 erään DU-aseman kanssa samalla taajuudella ja vihjeitä tuli molemmista. Moni workki sen DU ja oletti workkineensa FO/DJ7RJ, etenkään jos ei ollut mahdollisuutta suuntimiseen ja ainakin täällä tuo FO/DJ7RJ jäi pahasti kutsuvien italilaisten jalkoihin. Myöhemmin Willi ilmoitti ottavansa uppia 5, kuuntelun tilannetta se ei parantanut EU kutsui samalla taajuudella sitä DUta joka ajoi omaa taajuutta. Se DU ei minua häirinnyt vaan ne sitä kutsuvat EU -asemat, etenkin ne italialaiset tulivat sopivan kovaa. Ei auttanut vaikka sille DU:lle kerrotiin että tässä on myös Marquesas samalla taajuudella, DU jatkoi vaan EU:n workkimista.

Myöhemmin Willi siirtyi 14020 ja sieltä hän jopa kuului, linukka piti laittaa tulille että qson sai. Puolta tuntia myöhemmin ei kuulunut kuin yksi ylhäällä olevat kutsujat. Willi on saarella 19 pv lokakuuta saakka, joten eikön sieltä EU qsojakin irtoa jos joka päivä yritetään. Vaikka hyvässä muistissa on ne 20 m qso yritykset suomalaispoikien kanssa, pieniä pilkkuja siellä appelsiinissa kaivattaisi avuksi.

Tiistaina aamusta Willi oli 7000.8 ja otti 2 uppia, tuli erittäin hyvin vaikka täällä aurinko oli jo noussut, workki only EU. Vastaanottoa ei vaan kestänyt kuin muutama minuutti. Mielestäni tuolla signaalitasolla olisi ssb mennyt myös läpi,Willin antenneista en tiedä mitään mutta on siellä 500w verran potkua. Täältä niukat muut infot retkestä: http://dx-hamspirit.com/2008/09/25/fodj7rj/

A25/DL7DF Sigin lokia on purettu nettiin http://www.dl7df.com/a25/index.php

Kyllä se on vahvasti syksyä, lähellä nollaa ollaan jo monena yönä käyty ja nyt ihan huurretta katoilla. Talitintit tulevat koputtelemaan ulkolaudoituksia ja ikkunanpieliä, taitaa niissä jotain ötököitä olla tarjolla.

Tosi hiljaiset bileet: http://www.marmai.fi/uutiset/article141138.ece?s=u&wtm=marmai-29092008

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: