Oma blogiluettelo

maanantai 22. syyskuuta 2008

SAC CW-osan jälkeen



SAC cw-osaa kuuntelin, kelit alussa ihan kohtaiset ei ainakaan aurora painanut päälle. Vähän oli OH3JF 10 m signaalissa röpelöisyyttä, voi olla myös sirontaa. SK3W ja OH5Z etenemistä myös seurailin, molemmat ovat multi /multissa, jossa on bandikohtainen numerointi, 20m tilanne eka iltana oli Mustila hienokseltaan niskanpäällä. Tietysti tämä SAC on vain 1 vrk kisa, CQ:ssa on tilanne ihan toinen kun 2 vrk painetaan putkeen , jossa herpaantuminen aina on vaarassa tapahtua, kuka sen ehkäisyn parhaiten hallitsee tai on vaihtomiehistöä heittää kehiin on usein myös voittajien joukossa. Useamman työsketelijän luokissa asemilla joilla pyörii pileuppi ei ole nukahtamisen pelkoa pileuppi pitää pirteänä. Kerroin aseman operaattorilla se vaara on selvästi suurempi, on ihan omakohtaista kokemusta taistelusta väsymystä vastaan.

OH5Z luokka valittiin vasta kun selvisi lopullinen miehitys, lauantai-illan tilanteen mukaan qso on kulkenut edellis vuotiseen selvästi sujuvammin, luokkakin on tosin toinen. Nyt kahvinkeittäjätkin ovat päässeet/joutuneet pileuppin pitäjiksi ja kahvinkeitto oli ulkoistettu paikan isännälle Petterille OH5NQ:lle. OH5Z meni 3000 qsoa meni rikki ja vasta-asemien puutetta taas manailtiin, niinkuin aina ennenkin.

Katselin DX-summitissa olleita vihjeitä kilpakumppanien SK3W ja OH5Z annettuista vihjeitä, niin silmiin pisti idästä tulleiden vihjeiden hyvin vähäinen määrä ja SK3W oli kaksi japanista tullutta ja nopealla silmäyksellä OH5Z oli yksi. Jos kisaa jatketaan on markkinointi isku kohdistettava myös ja erikoisesti japaniin, jenkkien vihjeitä siellä näkyi olevan ihan mukavasti. Tosiasia on että SAC on pieni kisa kisojen joukossa ja varmasti niin tulee aina olemaankin.

Keliä oli kohtaisesti, koska sunnuntaina vielä iltapäivän puolella H40MYoli 18085.0 workin minulle uudesta saaresta OC-163, ei ollut edes vaikee, koska kuului hyvin ja workki EUta.

Itse olin ulkotyö -ja kodin kohennus joukoissa koko viikonlopun ja vain pikimältään kävin katsomassa tilannetta dx-clusterilta ja bandeilla.


Ei kommentteja: