Oma blogiluettelo

maanantai 15. syyskuuta 2008

50-vuotias SAC tulossa



WAE SSB oli ja meni, Martti kutsulla TC4X puhui itsensä käheäksi Aasian puoleisesta Turkista, yritin 15 m kuunnella ei sattunut skippi Turkkiin 4X4 kyllä kuului. En tosin siinä pitkään joutanut kuunnella 20 m asema tuli tietysti hyvin. OH-asemia näytti olevan hyvin tarjolla
ja Martilla oli QTC herkästi tarjolla. 4L0W oli selvästi isoimmat numerot jakelussa, ne QTC ovat tuossa kisassa kova sana,ei siinä pelkillä qsoilla juhlita, pitää olla niitä kertoimiakin ja dxcc-maiden lisäksi QTC on niitä.

SAC 50 -vuotisjuhlat alkavat cw-osalla 20-21.9.2008, pitkään on kisa pysynyt pystyssä, ehkä juuri sen ansioista että kukaan järjestämis vuorossa olevista uskalla sitä yksin lopettaa. Joskus näyttää että sen järjestäminen on vain pakkopullaa. Erilaisia paineita sääntöjen muuttamiseen näyttää olevan mutta niiden läpimeno on ollut aina hankalaa. Nytkin oli tuo 40 m bandin laajennuksen hyväksi käyttöä pohdittu, jota etenkin ssb:lle ehdotettiin koska saman aikaan olevan ison RTTY kisan kanssa bandi käy todella ahtaaksi.
Taisi kariutua siihen että kaikissa Pohjoismaissa ole se laajennus vielä käytössä, näin olin lukevinani ja tietysti siihen ettei aloitetta oltu käsitelty yhteisissä kokouksissa.

Näin kirjoittaa Jari:
http://www.voacap.com/SAC/ Moi, laadin HamCAP-ohjelmalla keliennusteet kaikista Pohjoismaista muuhun maailmaan tulevaa SAC-kilpailua silmälläpitäen. Nyt porukalla mukaan Suomi-Ruotsi-maaotteluun :) 73 Jari OH6BG/OG6G

Telia-Sonera säännöstelee netti yhteyttä ja maanantaina klo 8.02 heidän vikainfonsa ilmoittaa että on ruuhkaa ja pyytävät soittamaan uudestaan ja automaatti katkaiseen heti puhelun. Kaikki hyvin ei ole puheluja jonossa, joten jonotusaikaa ei pääse venymään kuin sen pituiseksi mitä tuo tiedoiteen kuunteleminen kestää - muutama sekuntti. Kello 8.20 siellä pyöri jo nauha jossa kerrottiin, että on vikaa.. on vikaa... mahdollisesti koko suomen alueella heidän laajakaista yhteyksissä ja sitä korjataan. Ei tullut pitkä soitto heidän maksulliseen numeroon.

En ole päässyt OH5RBI dx-clusterille muutamaan päivään, samaa valitusta olen kuullut muiltakin. Onneksi yksi kotimainen on suopea minulle ja ottanut vastaan - OH2J-7. Ovat sunnuntai-illan ja maanantain välissä tehneet Soneralla uusia virityksiä ja nyt kaikki kumossa - ei hassumpi tulos. Pari viikkoa sitten oli paikallisessa keskuksessa ADSL mylly mennyt juntturaan, piti huollon käydä henkilökohtaisesti sitä herättelemässä henkiin, näppikseltä ei herännyt. Työpäivä siinäkin meni ennen kuin tuli tekstiviesti nyt pelaa, se oli silloin hyvää palvelua.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: