Oma blogiluettelo

torstai 4. syyskuuta 2008

Melkein täydellinen radio hiljaisuus



Bandia olen erittäin vähän ehtinyt kuunnella torstaina illan suussa tyhjensin pc:lle työreppua ja dx-clusteri pyöri siinä toisella puolella ruutua. Huomasin että T209DX on 7003. Sinne vaan kuuntelemaan, sopivasti on haastetta ja siinähän Reijo OH4MDY sitä jo kutsuu ja piti qsonkin, minä vaan en kuule mitään. Talkkasin Reijolle ettei täällä vielä kuulu, hänellä on siellä stakissa useita antennia sen muistan.

Ja perhana minulla antenni switsi on 30 dipoli asennossa, joten pykälä eteenpäin ja sieltä se pihinän seassa ihan luettavissa tuli, vahinko ettei 40 m cw ollut puutteessa ssb olis kelvannut. Ei tuolla signaali tasolla täällä ssb pysty lukemaan, vaikka siellä modella olisi ollutkin. Reijo valitteli että ihan piti linukka laittaa tulille ei 100 w riittänyt qsoon.

Jos on koksia ja tarkat mitat mutta ei muita tietoja, niin tässä yksi arvauspaikka lisää:
http://www1.sphere.ne.jp/i-lab/ilab/tool/cx_line_e.htm:

Todella kovaa tekstiä, jos tälläisen hyväksyt. Vaikka en saa leipääni kirjoittamisesta, ja tuskin koskaan saankaan, niin ei menisi täällä läpi tämmöinen, vaikka kuinka edullisessti saisi hankkia: http://www.itviikko.fi/tietoturva/2008/09/03/googlen-selain-vie-oikeutesi/200822886/7?rss=8

Tässä uusinta tietoa, Google on ottanut asiassa pakkia ja jopa ominaisuuden ehkäisy ehdotus: http://www.taloussanomat.fi/ratkaisut/2008/09/04/nain-estat-googlen-selainta-keraamasta-tietojasi/200823044/133

Tavallisesti hyvin perillä olevat lähteet ovat olleet harvinaisen hiljaa. Ensi viikolla julkaistavan oikeuden päätöksen ennakoinnista, "erään jäsenen" erottamisesta käydyssä oikeuden käynnistä. Vaikka oikeudessa oli puolenkymmentä SRAL jäsentä kuulemma kuuntelemassa oikeuden istuntoa. Onko tästä tulkittava niin, ettei asia ollutkaan mikään läpihuutojuttu.
Ainoa bandi ja mode puute siitä maasta (3DA0) on 10 megan ssb, näytää pc-lokini, sanoi joku bandilla. Varmaankin oli oikeassa, koska heidän puhekieli ei ollut ranska.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/


Ei kommentteja: