Oma blogiluettelo

lauantai 13. syyskuuta 2008

Rautalankaa tarvitaan, ei antenniksi vaan malliksi



ZK3AH tuli pitkin perjantai aamupäivän todella hyvin 14260 mittarissakin S 9. Kelimajakka DK0WCY olikin aamusta alkaen raportoinut R arvon 12 joka pitkään on ollut NOLLA ja sen huomaa bandilla selvästi edellisiä päiviä parempina keleinä, nämä päivittäin esiintyvät Pacifikin asemat ovat hyvä vertailupohjia.

Lauantaina aamulla taas R oli NOLLA ja kelit 20 m bandilla taas selvästi heikommat. Se kuuluisa joku saisi ihan rautalangast vääntää tuon DK0WCY indeksit tänne meikäläisen tasolle ymmärettäväksi, ja niiden välisen mahdollisen yhteyden. Onko Väiskillä OH2LX vielä intoa, ainakin osaamista löytyy. Tietysti tämä ei ole henkilöitynyt kehenkään, mutta HF-bandien kelien tuntemuskaan ei hänelle olisi haitaksi. Koska esimerkit saattaisi avata asiaa paremmin, ainakin minulle joka olen vain harrastaja tässä harrasteessa. Ainoa varma keli-indikaattori on jos majakka kyseisestä suunnasta kuuluu, kyllä samalta alueelta myös kuuluu muita asemia jos niitä on vain äänessä.

Arnon OH7XM firman sivuilta löytyy pitkä listaus hyviä HAM-linkkejä: http://www.ham.connect.fi/ham/linkki.php

SRAL hallituksen kysely tunnilla 13.9.2008 OH2BMP om. Veikko antoi selvästi ymmärtää, ettei hän joka on SRAL varainhankinta valiokunnassa, ei ole mitenkään innostunut tehtävästään jos varoja käytetään mitättömästä asiasta tappelemiseen. PJ ilmoitti että kustannukset ovat tässä kyseisessä asiassa hallinnassa ja ne on budjetoitu tasolle 1,00 (yksi) Euro / jäsen/ vuosi, 10 vuoden ajalta. Minusta tämä kertoo paljon nykyisten päättäjien suunnitelmasta miten varautua tulevaisuuteen - hienoa. On ainakin yksi todellinen PTS- suunnitelma SRALakin olemassa, joka on myös tuotu julkisuuteen.

Mikä tuon PTS- suunnitelman toteuttamisen vaikutus on esimerkiksi jäsenmäärän kasvuun ja vapaaehtois toiminnan motivoinnin nostamiseen, jos omia jäsenmaksu roposia käytetään taisteluun joka vain repii. Näillä tiedoilla on vaara että kysymyksessä on ratkaisematon yhtälö, johon on etsittävä tarvittaessa uudet ratkaisijat ja/tai toiset rahoittajat.
Täällä tallenne kysely tunnilta, aika isokin on: http://laitehuone.fi/sral/20080913_SRALn_hallituksen_kyselytunti.mp3


Ei kommentteja: