Oma blogiluettelo

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Uusi vuosi - entiset työskentelyn paheet


Nyt näyttää OH2J päässeen kansainväliseen dx-clusteriverkkoon ja käyttäjiäkin on ilmaantunut lähinnä OH-asemia. Osoite on ham.connect.fi ja telnet portti 7300. Vain muutamalla uuden osoitteen parametrit entisen tietojen tilalle, pääsin heti Kivenlahteen.

Minä ole sen verran ulospäin suuntautunut, että TALK- mode pitää dx-clusterilla olla – vaikka vain kaikenvaralta. Eikä se "ann/full ohclu" komento enää pelaa, vaan sillä on täysi ann/full jakelu, piti ihan testata.

VK6IOA tuli yhtenä iltana 7006 ja OT4A kutsua käyttävä asema oli pitkään taajuudella vain häiriten VK6IOA työskentelyä. On näillä häiriköillä ollut henkisesti vaikeaa, ei ole ollut pileuppi asemia joita olisi voinut häiritä ja saada oma kutsu dx-clusterien apinalistoille joten kyllä patoutumien purkamiseen menee vielä vähän aikaa.

VK6IOA iota OC-211loki löytyy
http://logsearch.de/index.php?option=com_wrapper&Itemid=30


Kyllä 160m cw:lläkin löytyy bandien ritareita, CE1/K7CA oli 1820.4 joka tuli vihjeenä,asema täälläkin kuultavissa jopa ihan hyvin. CE1 kysyi kuka DL? pariin kolmeen kertaan siinä yritettiin, mukana oli myös EUn tapaan muitakin kuin tuo pyydettyjä DL-asema. Muutaman minuutin kuluttua siihen DL-joukkoon ilmestyi eräs konkari OH-asema, vaikka CE1 pyysi vain DL asemaa, tätä jatkui useita minuutteja ja näin tuon DL aseman mahdollinen yhteys totaalisesti tuhottiin. Ja uppiin jäi tämä OH-konkari yrittämään yhteyttä ja siinä arvottiin OH3 ja OH7 välistä kaikki numerot, sitä oikeaa numeroa ei sattunut tähän arvontaa ja suffiksin arvontaan ei vielä päästy ollenkaan.

Siinä vaiheessa tämä DL asema kypsyi yhteyden hierontaan ja alkoi oman vastaavan päällekutsumisen, kun OHta kutsuttiin niin hänkin antoi omaa kutsuaan ja pitkään, onneksi oltiin upissa. Muuten ei kukaan olisi siinä kuullut mitään. En viitsinyt jäädä kuuntelulle miten siinä lopussa kävi, saiko tämä OH-konkari tai DL asema sen kaipaamansa yhteyden.

Minua ainakin risoo tällainen käytös, kutsutaan vaikka kyseessä ei selvästikään ole yhtään samaa kirjainta tai numeroa kuin omassa kutsussa on, jota pileuppi asema kutsuu. Ja näin pilataan kyseisen aseman mahdollinen yhteys joka on jo muutaman merkin saanut oikein ja läpi. Miksi hänelle ei anneta mahdollisuutta, rauhassa antaa niitä puuttuvia osia kutsusta.

Turha meidän on täällä pohjolan perukoilla henkseliä paukuttaa, että olemme bandien ritareita – valitettavasti.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: