Oma blogiluettelo

maanantai 25. tammikuuta 2010

Falkland VP8DMN tänään 12m cw:llä




Austral Isl FO/A kutsulla TX3D en ole onnistunut edes kuulemaan teoreettisen kelipiikin aikana 160 m cw:llä. Toisalta en ole kaikkia muitakaan vihjattuja asema tuolla bandilla kuullut vaikka kelipiikki pitäisi olla päällä, joten vielä on täällä paljon parannettavaa Ja oikeastaan melkein kaikki täällä tehtävissä olevat parannukset vielä tekemättä.

Falklandilta VP8DMN tuli kohtalaisesti maanantai aamulla 3504,0 ei piisannut potku täältä. Iltapäivällä siinä 14.00 utc maissa oli sama asema 24895 hyvin luettavissa ja OH asemia meni hyvin läpi. Täällä oli siihen paikalliseen auringonlaskun aikoihin parhaiten kuultavissa ja ehkä vartti tai parikymmentä minuuttia yli, sen jälkeen alkoi selvästi signaali hiipua. Tarkkaa kelin alkua tänne en tiedä, tulin saunasta ja tulin taajuudella kun Timo OH5KW ja hetkeä myöhemmin Alpo OH3TM piti yhteyden.
Michaelin VP8DMN nettilokiin löytyy linkki täältä
http://www.qrz.com/db/G7VJR

SV2ASP/A, Apollo on tykkästynyt RTTY- modeen, viimeiset vihjeet ovat pelkästään olleet niitä. Muistan hänen jossain sivuillaan sen myöntäneen, koska RTTY on niin hiljainen mode ja sopii hyvin luostarin hiljaiseen ilmapiiriin. Kyllä sen cw saa hiljaiseksi, kuulokkeilla kuuntelee cw-myöntäkuuntelu pois kovaäänisestä, useilla rigeillä se kytkeytyy pois kun kuulokepistokkeen laittaa paikoilleen ilman eri asetuksia.

Linkkit

Pohjoisen kunnat saamassa eniten tukea laajakaistahankkeilleen Kotimaa YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/pohjoisen_kunnat_saamassa_eniten_tukea_laajakaistahankkeilleen_1393704.html?origin=rss

Maksuttomasta navigoinnista voi tulla iso lasku Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/01/24/maksuttomasta-navigoinnista-voi-tulla-iso-lasku/20101053/139

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: