Oma blogiluettelo

sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Eettinen ongelma, vai oliko se vain esteettinen?

Kotimaan liikennettä kuunnellessa on jo muutamaan kerta tullut esiin lähinnä varttuneen dx-harrastajan suusta. Epäilys omien periaatteiden murentumisesta, uuden tekniikan jaloissa ja pelkoa oman aktiivisuuden hiipumisesta erilaisissa dx-listoissa ja jopa omien tulosten sieltä pois vetämisessä. Syynä on nämä netin yli olevat etä rx- ja tx mahdollisuudet. Tietyissä awardeissa on sääntöjen puitteissa laillisesti käyttää etä asemia, saman valtion sisällä.

Mutta kuka tämän valvoo, ettei vahingossa mene valtiot sekaisin ja suursuomea rakenneta vain omiin tarkoituksiin.

Toisaalta aika monella hf-bandilla on OH-asemia joilla päivystys lähes jatkuvaa ainakin merkittävien peditioiden aikana, joten bluffaamisen mahdollisuudet kelipiikkien aikana, on kovin pienet. Ja muina aikoina yhteys taas täältä on pitkien perusteluiden takana, miksi juuri silloin pidin sen yhteyden, kun muut eivät edes kuulleet.

Tietäen vallan hyvin , että kaupunki alueilla on hf-bandein pohjat sillä tasolla ettei sieltä pysty edes kuulemaan heikkoja signaalia. Pohjia nostattavia häiriöiden aiheuttajia ei olen vain yksittäisiä lähetteitä, vaan useita. Joten niiden poistaminen on loputon suo, jo niiden pelkkä kartoitus on jo haaste sinällään. Joten tulee helposti mieleen muutto maaseudun rauhaan, mutta mitkä on minun mahdollisuudet ne toteuttaa ja milloin. Esteitä tulee helposti moniakin eteen, joten nettiyhteys tulee yhdeksi mahdollisuudeksi. Pitää vain olla sopiva dx-asema jonka varustaa tarpeellisilla lisävehkeillä.

South Shetland kutsulla XR9JA iota AN-010 pitäisi tulla ääneen kuun alussa.
http://www.ce5ja.cl/

Linkkit

Kommentti: Eläköön irtosuhde! - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/blogit/toimitukselta/article368449.ece?s=u&wtm=te-29012010

Välinpitämättömyys kasvoi 7 prosenttia - Talouselämä
http://www.talouselama.fi/pelin_henki/article368945.ece

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: