Oma blogiluettelo

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Bertan ihana rele ja sähkötys




Tähän alla olevassa videossa käytettyyn Bertta radioon tulin tutustumaan varusmiesaikana 1962 syksyllä. Muistaakseni sillä suoritin II-luokan radioviestittäjä tutkinnon, I-luokka suoritettiin Akilla ja NC-100 Asa kopiolla. Siellä videon taustalla on nekin radiot, Aki lähetin
siellä vasemmalla ja NC-100 seuravana.

CW taitaja pystyy lukemaan Bertan cw:tä, pelkästä releiden raksutuksesta. Ja siitähän se riesa tuli kun komppanian silloinen vt.päällikkö, ei sitä osannut ja luuli vain minun makailevan punkassa, kun piti valvoa liikenneharjoitusta.
Asema oli siinä vieressä, jossa sitä harjoiteltiin. Perimmäinen syy ärtymykseen oli ilmoituksen viipyminen, koska piti nousta punkalta pystyyn, laittaa saappaat jalkaan, napit kiinni ja vasta sitten tekemään sitä ilmoitusta. Taas sitä tyypillistä titareiden velttoilua, ei tietoakaan
sisäpalveluohjesäännön mukaisesta käyttäytymisessä, varmaan päällikkö ajatteli.

Tilanteesta minut pelasti viestittäjän QSY merkintä aseman päiväkirjassa, jota juuri oltiin hieromassa. Juuri tuohon taajuuden siirron epäonnistumiseen, moni luokkakokeen radioliikenne tyssäsi, joten sitä harjoiteltiin usein ja sitä jännitettiin.

YouTube - Winter War memory 2009
http://www.youtube.com/watch?v=33YcAhIVig0

Hieno ja koruttoman tyylikäs video, tekstityksineen avautuu sähkötys taidottomillekin.
Kiitos Kalevi!

Nyt täytyy korjata heti edellistä Kosovo kirjoitustani YU8/OH2R qsl korttia on minulla jo kotona, vaan se tärkein DXCC-stauksen hyväksyntä puuttuu edelleen Kosovolta.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: