Oma blogiluettelo

tiistai 26. tammikuuta 2010

Harrasteemme on globaalia - hyvä niin


VP8DMN oli taas aamulla 3517.0 ja siihen kelipiikki aikaan sinne näkyi täältä pohjolastakin pääsevän, piti olla vain oikeassa paikassa, kun hän kelasi bandia ylös tai alas, samasta paikasta ei kahta yhteyttä pidetty. Jos muuta niin muutamia satoja herzeja ylös tai alas, riippuen mihin suuntaan oli kelaamassa bandia.

Myös 7012.0 oli VP8DMN samaan aikaan, kukaan ei edes väittänyt piraatiksi joten lienee aito, jos tähän päätelmään voi luottaa.

YJ0MM oli myos aamulla samalla bandilla nyt ssb:llä 7090.0 täällä oli myös venäläisten rinkulat joka suoraan taajuudella tai vähän vieressä sotki pahasti aseman lukemista. Näytti ne myös eteläistä EU haittaavan koska aika kitkeriä lausuntoja tuli dx-clusterille ruskipoikien käytöksestä. Kumma juttu harrasteemme on globaalia, mutta sen ymmärtäminen on vaikeaa. Luulisi että rinkuloiden asemissa olisi ymmärrystä, jos heille kerrotaan syy miksi taajuutta voisi vaihtaa.

Tiedän että tietyillä bandeilla on ihan omat mannerten väliseen liikenteeseen pyhitetyt taajuusvälit. Mutta minun harraste taustalla, riippumatta taajuudesta annan aina dx-liikenteelle etusijan. Jos se minulle vain saatetaan tiedoksi, vaikka olisin 3699.

Tämän asenteen toivoisin löytyvän muiltakin, ainakin muistutuksen jälkeen. Kyllä yleensä ne rinkulat ovat yleensä paikallisia ja siinä olevien asemien kuuluminen on usein on s-mittaria heiluttavia, toisin kuin ne pihisevät dx-asemat, jotka siinä yrittää yhteyttä. Ja 40 m bandi on hyvä myös dx-etenemiseen, ainakin näillä päivänpituuksilla suurimman osan päivää.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: