Oma blogiluettelo

torstai 21. tammikuuta 2010

Nopeita muutoksia Auringossa


Niin oli vilkasta dx-toimintaa keskiviikkona pitkin aamupäivää, etten huomannut että R-indeksi oli taas pudonnut nollaksi, onneksi A-indeksi oli sen verran pieni, että FO/A/DL3APO ja T32BJ tuli navan yli hyvin, vaikka aurinko oli jo täällä noussut horisontin yläpuolelle 40m cw:llä.

Jäi A-indeksin alhaisuuden iloitseminen lyhytaikaiseksi, jo keskiviikkona illalla oli auroraa 14020 Aaro OH9RJ kutsulla OH9AR piti jenkki vastaanottoa hyvin käheällä tonella 14020. Ja torstaina aamusta A- oli jo 49, ei ST2AR kuulunut 160m cw:llä ollenkaan, FO/DL3APO todella pihisten, ei mitään mahdollisuuksia olisi ollut työskennellä 7015. Pohjoiseen antennia käännellessä tuli mieleen, että 40 m 3elm on kokonaan hävinnyt suuntavaikutus, niin tehokkaasti navan yli signaali oli heikentynyt. Onneksi sieltä pienen pihinän eron huomasi, kun muutaman kerran ajoi oikean suunnan ohi. Torstaina aamulla selvästi pihinä voimistui kun siellä paikallisen auringon lasku lähestyi joka on 04.55 utc, jenkkilää kuului ajavan. Kutsujia tuolta eteläisestä EUsta kuuluu olevan, mutta läpimeno jenkkien sekaan mahtuminen vähän vaikeaa.

En tiedä joko Peter, DL3APO on saanut kaikki matkatavarat perille ja linukan käyttöön, joku FO –asema taisi dx-clusterilla annoilla, että osa peditio tarvikkeista ei saapunut samaan aikaan perille kuin operaattori. Osataan sitä muuallakin, kuin Vantaalla sählätä.

Tässä sopiva yhtälö: "Viikon peditio ja kerran viikossa saarelle lento ja matkatavarat erilennolla."

Nyt taas DK0WCY on löytänyt pilkun, mutta A-edelleen 49. Nyt on nopeita muutoksia, olisko merkki että aurinko on aktivoitunut.

Auroras Now! Tilaa vaikka sähköpostilla tuleva, näkyvän Aurora varoitus
http://aurora.fmi.fi/public_service/

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: