Oma blogiluettelo

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Austral Isl, FO/A nyt myös 160 m - TX3D


Austral Isl FO/A nyt kutsulla TX3D on saanut 160 m ja ehkä myös 80 m antennin käyttöön, koska vihjeitä on alkanut jenkkilästä tulla.

Sunnuntaina aamulla Falklandilta VP8DMN oli taas ollut 3515 ja minä vaan kaikessa rauhassa aamupalalla. Joku järjestys täälläkin pitäisi olla, ensi dx-clusterin viimeiset vihjeet kun pää nousee tyynyltä ja sitten vasta aamupalaa, jos tilanne sen sallii. Nyt täytyy kytätä 3515 oikein huolella, eikä seikkailla antenni Pacifikille 21150 tai 24930 majakoita kuuntelemassa, R-indeksi oli taas eilisestä noussut nyt jo 40 ja A-indeksi pysynyt vielä alhaalla. Kun tämä automatiikka ei täällä asemalla ole sillä tasolla, että voisi kyseiset taajuudet antenneineen, laittaa jatkuvaan scannaukseen ja täällä taustalla puuhailla muuta. Kaikki on vielä manuaalisten säätimien takana, jopa linukallakin lämpenemisaika.

Yllättävää että näillä pakkasilla on bandien pohjat olleet alhaalla, tietysti on hetkiä jolloin s-mittari seisoo 9. Epäilen aina ensin tuota 110 kV linjaa tuossa vieressä, myös lämpöpumppujen elekroniikkaa ja niiden puutteellista kaapelointia vajailla suojauksilla olen epäillyt.

Olen jo hankkinut 9-bandin kelloradion jossa myös AM , malli on TWR-818, paikallisesta halpahallista joka kuuluu Tokmanni konserniin kuuluvassa Robin Hoodin Kouvolan liikkeestä. Johon minulla ei ole mitään taloudellisia kytköksiä. Kunhan pakkanen vähän vielä laskee ja ulkoiluhalut nousee, niin tuota sähkölinjaa aloitan kartoittaa tolppatolpalta, oletan että tuo AM mode paljastaa niitä mahdollisia rutinoiden lähteittä tai lähteen, jollain radion bandilla.
.
Denver Electronics - DVD, Audio, Telecom & TV
http://www.denver-electronics.com/pages/webside3.asp?articleGuid=49717&menuGuid=5387&subMenuguid=5388


Erään ilmalämpöpumpun jo vuosia sitten asennuttanut, oli jo jonkin aikaa sitten huomannut ettei hänen mallistaan ollut hyötyä yli -15 c asteen pakkasella, ja kytki laitteen pois kun pakkanen ylitti lukeman.

Linkkiä

Amerikan alamäki Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2010/01/20/amerikan-alamaki/2010847/145

Verkkouutiset - Nordstreamissa ei taloudellista rationaliteettia
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=22992:nordstreamissa-ei-taloudellista-rationaliteettia&catid=9:talous-paeaeuutinen-&Itemid=5

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: