Oma blogiluettelo

torstai 7. tammikuuta 2010

Kotimaan kisat ja isojen tykkien motivaatio


CO7PH/P oli iota NA-201, tiemme eivät kohdanneet 20 m ssb:llä. Aseman piti olla 5.tammikuuta saakka ja minä siinä jatkuvan lumensiirtelyn lomassa olin niin kypsä iltaisin sänkyyn ettei tullut mieleenkään valvoa. Taitaa Cubassa olla vielä nettiyhteys harvojen herkkua, joten tiedonkulkukin paikallisten ja Miamin kyyhkysten varassa.

Antarticalla KC4USV iota AN-011 on vihjeissä tullut vastaan 20 m ssb:llä, itse asemaan en ole vielä edes kuulohavaintoa saanut, iota olisi puutteessa.
www.qrz.com/db/KC4USV

CCF HF Joulukisan 2009 cw ja ssb tulokset on julkistettu, ainakin CCF postituslistalla ne löytyy. Nopean toimintaa Tomilta OH6EI, vähäiseksi vain jäi kisan yhteysmäärät. Vuoden 2008 vastaavan kisan yhteysmäärät puolitettunakin reilut kymmen yhteyttä voittajilla paremmat. Suunnilleen samat oli yhteysmäärät cw:llä ja ssb ja ja sarjojen sisällä erotkin pisteissä jäivät pieniksi, joten oltiin lähellä tilannetta, kaikki workki kaikki.

Jari OH8LQ piti hyvin pintansa pohjoisesta, täällä kuunneltuna skipin päässä 40m bandilla, hän olisi pärjännyt hyvin isontehon luokassakin, se siitä qth merkityksestä näillä pilkuilla, yhdistettynä muihin positiivisiin osatekijöihin hänen osalta.
http://oh8lq.com/

Jonkin asteinen kilpailijoiden sukupolven vaihdos on Kotimaan kisoissa menossa, tai ainakin uusia kutsuja on tullut vahvasti esiin. Omasta ajankäytöstä tiedän että tietyt perheen rutiinit saattavat sotkevat omaa osallistumista kotimaan kisoihin, etenkin juhlapyhinä.

Näiltä isoilta kontesti asemilta joita kansainvälisissä kisoissa näkyy, on harvoin nykyisin Kotimaankisoissa mukana osallistujia, takavuosina oli joku isoasema Ahvenmaalta mukana.
Asemat on rakennettu lähinnä kansainvälisiin kisoihin, samat perusasiat toimii Kotimaan kisoissakin nopeat, antennien suuntien- tai lähtökulmien vaihdot korostuvat juuri 40 m keleissä ja ei se ominaisuus ole 80 m pahitteeksi. Riippuen tietysti missä se oma qth sijaitsee.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: