Oma blogiluettelo

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Huurretta on kovasti



Sunnuntaina oli taas A-indeksi 16, vaikka pilkkuja oli R- 26, joten se siitä. 18076 pihisi XX9TLX joka näyttää olevan ajoittain dx-clusteri verkossa, mutta ei vastaa sähköpostiin. Ei siellä 12 m ole keliä täältä sinne ole pahemmin ollut, SFI ja R hyvät lukemat , mutta tuo R pilaa koko homman.

T32BJ on istunut Hawajilla ja odotellut muuttuneita kuljetusyhteyksiä, toivotaan että matka on voinut jatkua East Kiribatille ja asema pääsee äänen.

Austral Isl. FO/A iota OC-114, tästä saksalaisesta porukasta ei ole kuulunut mitään muuttuneita tietoja, joten odotellaan heitä ääneen maanantaina 18.1.2010, pedition kesto on ilmoitettuja 4.2.2010 saakka. Ennustan sekä DXCC että IOTA workkijoiden mielenkiintoa asemaa kohtaan on suuri, etenkin jos vielä low bandeille saavat signaalia, on siellä 1 kW linukka, jos eivät kenttäolosuhteissa sitä saa toimimattomaksi, tai muuten sen käytön muille bandeille aiheuttaneet häiriöt tee sen käytöä mahdottomaksi. http://dl9awi.de/FO.htm

YJ0MM porukkakin tulossa ääneen 21.1.2010 – 28.1.2010 http://vanuatu.rkp.hr/

Joten periaatteessa on workittavaa, jos vain A-indeksi sen sallii, nämä T32 ja FO/A suunnat ainakin lyhyttätietä melkein suoraan pohjoiseen ja siten suoraan mahdollisen aurora vyöhykkeen läpi, YJ0 taas selvästi erisuunnassa, noin 50 astetta. Miten sitä osaavat / ymmärtävät EU suuntaan edes yrittää sitä (LP) pitkää tietä, jos lyhyt tie tökkii.

Viimepäivien säätila on tehnyt mastosta se osan joka on tuolla puuston yläpuolella ja antenneista aika ”paksuja” huurtumisen ja tuulettomien päivien ansiosta. Tätä en ole aikaisemmin havainnut koskaan tämän maston historiassa, joka on pystytetty 2001 keväällä. Vain kuulopuheita pohjoisen poikien ”kilkuttimista” joilla on huurretta tai muuta sinne kertynyttä ylimääräistä painoa on talvella poistettu antenneista. Maston yläosan ristikko kokonaan ummessa, käsittääkseni se on kevyttä pakkashuurretta – onneksi.

Kyllä elementit selvästi riippuvat enemmän kuin kesällä, toivotaan että tuulta saataisi sopivasti. tai sopivan pitkä aika suojasäätä, lyhyt suojasään jakso vain pahentaisi tilannetta. Masto ja monobanderit on aikanaan Jaskan OH8QD valmistamat, ristikkomaston sivut 400 mm ja 42 metrinen masto jossa 6 metrinen putki vielä päässä, josta hyötykäytössä noin 4 metriä. kaikki vielä pysyneet ylhäällä ja ryhdissä.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: