Oma blogiluettelo

maanantai 11. tammikuuta 2010

Parhaat terassi- ja hf- kelit vielä odotuksessa

Erään väittämän mukaan hf-yhteyksiä ei pidetä keli-indekseillä, niillä on kuitenkin taipumus vaikuttaa hf-keleihin. Siinä mielessä olen väittäjän kanssa samaa mieltä , että vasta-asema siihen aina tarvitaan oli keliä tai ei ja ehkä vähän muutakin.

Juuri nyt kuuntelen 14002.5 jossa on dx-clusterin mukaan on 3D2HC ja japanilaiset sinne workkii, täällä ei vaan kuulu vaikka R on 20, japanilaiset antaa Udolle 559. Siis pitää olla vielä antennikin, minun 5 elm monobanderi ei 35 metrissä riittänyt signaalin kuulemiseen, taisi myös MUF olla vielä liian alhainen näin aikaisin aamulla ja kuulemisen esteenä.

On sitä workittukin, Windomi Jussi piti keskellä kirkasta päivää 10.30 utc grayline yhteyden
100 w jenkkilään, Bernien W3UR kanssa 40 m ssb Ja minä kuulin iltapäivällä 12.45 utc 24893.0 kuinka CE1/K7CA huuteli cw:llä ja otti EUta, pihinää se oli. Mutta siinä tuntia myöhemmin oli jo paikallinen auringonlasku oli jo menossa ja signaali nousi voimakkaaksi ja pitihän sinne pitää yhteys.

Ja Apolloa SV2ASP/A on yritetty kuunnella 160 m cw:llä, ei vaan meinaa sattua skippi, näyttää olevan yksi hankalammin äänessä olevista asemista, ei puutu mutta kelpaisi monella bandilla ja asema vielä tuossa sopivasti EU laidalla. Apollon käyttämistä tehoista tai antenneista en ole sattunut näkemään mitään infoa.Tuskin siellä linukkaa ja suunta-antennia on . Sieltä se kuitenkin nousi kuuluviin, ei voimakkaaksi mutta kuitenkin. Ja SV1EBV kutsua käyttävä asema alkoi taajuuden tahallisen sabotoinnin ja Apollo poistui taajuudelta, liekö hänellä paikallisia vihamiehiä, kyllä se niin tahalliselta vaikutti.

DX-clusteri OH2J on saanut letkut DK0WCY:lle kuntoon ja komento sh/wcy taas antaa tuoretta tietoa.

Suurin muutos dxcc-awardissa on ehkä tuleva deleted-pykälän muutos. Kosovon tilanne edelleen on dxcc-mielessä avoin, mutta ei ole qsl-korttiakaan ole sieltä liikkunut ainakaan YU8/OH2R osalta. http://www.n4gn.com/yu8/

Ja mahdollisista tulevista uusista dxcc-maista on vain odoteltava Hollannin päätöksiä, Caribian saaristaan. Näin olen yksinkertaistettuna asian ymmärtänyt, joko 2010 tai 2011.

Linkki

Tältä näyttää viestinnän tulevaisuus - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/uutiset/article362369.ece?s=u&wtm=marmai-07012010

Saavuta tavoitteesi tänä vuonna - 10 vinkkiä
http://www.verkkoklinikka.fi/ajassa/&id=4195978


73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: