Oma blogiluettelo

perjantai 31. heinäkuuta 2009

VK9NI oli ja meni ja EUssa katseltiin dx-vihjeitä heistä




VK9NI on nyt QRT, heidän lokistaan statistiikkaa, päiväyksellä 28.7.2009 klo 21.10 utc
Workittujen dxcc-maiden saalista ”lähiseudun” suunnilleen samalta keli-alueelta, riippuen tietysti vähän bandista.
15 kpl OH-asemia, 6 kpl SM-asemia, 4 kpl YL-asemia, 2 kpl LY-asemia, 2 kpl UA2-asemia., 1 kpl ES-asemia, samoin OZ-asemia ja LA-asemia NOLLA. Yhteyksiä syntyi kokonaisuudessaan 11186, joista uniikkia kutsuja oli 5391.

Sen harvan kerran kun edes yritin kuunnelle VK9NI 160 m cw:llä, teoreettiseen kuulumisaikaan, oli ainoa havainto ilmoitetulla taajuudelle, sille bandille tutut tiluliit eli kalastajien pyydysmajakat. Ei heidän lokinsa mukaan kukaan sitä OHsta 160m workkinut. Tiedä sitten olisiko ollut Isoilla Pojilla tarvettakaan tuskin, Jim Smith VK9NS piti siitä huolen, aikanaan. Eihän tämä VK9N ollut mitenkään erityisen korkealla haluttujen listalla, olisi tietysti vuosien varrella noussut, jos ei tätäkään operaatioita olisi ollut. On isojoukko dxcc-maita joissa ei ole ollut aktiviteettia useisiin vuosiin, tai jopa vuosikymmeneen.

7P8 Lesotho operaatio muutaman HA-operaattorin toimesta alkanut 29.7 – 13.8.2099 saakka http://www.africansafari.com/

Elokuun 7 pv alkaa Timor - Leste 4W6AL, Al CT1GPQ workkii vapaa-aikana, lokakuun alkuun 2009.

IOTAssa on tarjolla elokuun 2 – 5 päivä 5K5T, SA-017.

Vastaan minulle esitettyyn kysymykseen, miten valikoit näitä IOTA vihjeitä? Syynä on vain niiden runsaus niitä on reilut tuhat ja kaikilla erilaiset puutteet. Runsaasta vihjetarjonnasta tietysti yritän etsiä niitä joita minua kiinnostaa. Silti vaan dx-clusterin hälytyksiä tulee vastaan. Hyvänä esimerkkinä minulla on NL8F NA-059 esiintyy 40 m ssb aamu- tai keskellä päivää paikallista aikaa, ei sinne silloin täältä ole keliä, ainakaan tähän vuodenaikana. Syksyllä ja talvella tilanne on jo toinen, keliä lähes kokopäivän.

Elokuun puolessa välistä alkaa vuoden operaatio FO – French Polynesia, OC-046, Phil, F5PHW. http://f5phw.chez.com/

Linkkejä ja muita havaintoja

Täällä paikallisen luontokuvaajan Lassi Kujalan mallikasta saalista:
http://lassikujala.1g.fi/kuvat/

Tutkijat pelkäävät koneiden selättävän ihmisrodun / Tiede ja Teknologia / Digitoday
http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2009/07/27/tutkijat-pelkaavat-koneiden-selattavan-ihmisrodun/200917105/66?rss=6

Pari ehtoona on ollut parittelulennolla olevia mustia siivellisiä muurahaisia, hopeanvärisen telttakatoksen kato niillä näyttää olevan suosittu paikka laskeutua. Mistä ne tulevat ja mihin ne menevät, ei tietoa täällä luonnon keskellä kun ollaan. Hyvin on Sudenkorennoilla ollut ravintoa, on ilmatila pysynyt puhtaana iltapäivisin lentävistä muurahaisista, mutta auringon laskiessa korennot eivät enää lentele, joten muurahaisilla on rauhallista paritella. http://www.sudenkorento.fi/kwiki/Etusivu


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: