Oma blogiluettelo

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Rutina jota taas ei kuulukkaan


Illansuussa taas saunan kautta kuuntelulle TO8YY 28009, bandi on hiljainen, ei tietoakaan siitä eilisestä rupinasta joka peitti alleen TO8YY. Vai onko nyt vastaanotin rikki, kun ei sitä rupinaa kuulu, antennin suunta on sama. Tilanne 1-1, eilen oli asema bandilla, en kuullut, tänään bandi hiljainen ei asemaa halutulla bandilla. Kyllä se sinne ilmestyi, mutta oli 21009.0 ja ei auringon laskua ennen tai sen aikana käynytkään 12 tai 10 m.

Rich näyttää arpovan jokaiselle päivälle oman numeron jolla kirjautuu dx-clusteriin. Jos talkkia yrität hänellä laitaa niin kokeile eri numeroita, ainakin DK8YY-11 ,-3 on ollut käytössä, hänen koti nodensa näyttää olevan DB0SUE-7. Missä hän nyt on ollut, siitä ei minulla ole tietoa. En ole sitä edes etsinyt, tosin sieltä se selviäisi kokeilematta mikä numero on milloinkin käytössä. Syynä tähän numeron vaihtoon, lienee vain se yksinkertainen syy, talkkia tulee ruudun täydeltä, jos kaikkiin vastaisi heti jäisi pileupit pitämättä. Kyllä hän näyttää ne lukevan, jopa hänestä annetut vihjeet.

IARU 2009 kisan sääntöjä katselin, aloitus on tulevana lauantaina kello 12.00 utc ja päättyy sunnuntaina samaan aikaan, lyhyt vuorokauden rypistys. Suomestakin taidetaan saada OH2HQ joukkue liikkeelle, joka bandille erikseen ssb js cw-asemat. 20 cw asemalla operoi Kari OH5WH, OH5Z asemalta Mustilasta.

ARRLWeb: 2009 IARU HF World Championship Contest Rules
http://www.arrl.org/contests/rules/2009/iaru.html

Pieni mutta mielenkiintoinen lisäpointti oli lokien kohdassa, jossa oli nettiosoite johon voi qso kerrallaan näpytellä paperilokistaan qsot ja siitä se hoituu. Tietysti tosikonsterit hoitaa caprillona lokit suoraan perille, mutta tavalliselle sunnuntai workkijalle voi tuo mahdollisuus olla kokeilemisen arvoinen, jos vaihtoehtona on lokien lähettämättömyys. Tosin ei tästäkään vaihtoehdosta sakoteta, tai mustalle listalle joudu, kuten ei yleensä kansainvälisissä kisoissa ole tapana. Tietysti kisanjärjestäjät toivovat kaikilta lokia, ja vielä siinä muodossa että niitä voidaan tarkastaa suoraan ohjelmalla.

Mielipiteitä – lainattuja

Liian hiljaiset hybridit vaarallisia - japanilaisten ratkaisu on varoitusääni - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/duuniauto/article306476.ece?s=u&wtm=tt-07072009


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: