Oma blogiluettelo

maanantai 27. heinäkuuta 2009

Edelleen VK9NI statistiikka osa II, mikä tökkii


Siihen IOTAan ehdin lauantaina illansuussa mukaan PR5D sähkötteli 15 m cw:llä ja tarjoili minulle uutta SA-047 pitihän sitä yrittää ja hiljaisella bandilta se oli suhteellisen helppo. Toinen uusi oli se CR3R AF-046, signaali oli siellä kova, kuten arvata saattaa. Myöhemmin PR7D kuului olevan 20m cw:llä ja siellä tuli että ovet paukkui, verrattuna 15 m hissutteluun.

Maanantaina aamupäivällä VK9NI huuteli cq 14260 melkein sain kutsuni läpi 100w , linukka vasta lämpeni, linukalla homma hoitui. Huvittavinta oli että siellä antenni oli EU nähden LP suunnassa, ehkä se tuolla eteläisessä EUssa on LP keliä sinne. Täällä ei LP keliä ollut yhtään, vaan antenni piti olla SP suuntaan, jos aikoi edes kuulla.
Onneksi tuossa heidän antennissa joka on kuin pyykinkuivausteline, on niin huono etu-takasuhde että sieltä se kuitenkin tuli, vaikka vähän pihisten. Taajuudelta ottaminen kyllä paljasti ettei signaalia ollut oikein mihinkään kunnolla, syystä tai toisesta.

Kyllä Jim Smith VK9NS (sk 2007) tiesi EU kelit ja workki sen mukaan, nyt ei ole sitä tietämystä tarjolla ja ehkei tällä porukalla aikaakaan sitä hankkia, peditiolla kun ollaan ja se näkyy tuloksissa. Itse olen tyytyväinen siihen uuteen 80 m cw qsoon, kaikki muut bandit jo workittu, jos ei sitä 160m otetaan lukuun.

Uusien dx-workkijoiden kannalta EU jääminen suureen paitsioon on ikävää ja kyseessä ei ole muu kuin tietämättömyys HF-kelistä – ilmiö joka aika tyypillinen monelle dx-peditiolla. Hyvä kun osaavat pileuppia workkia, kelitietäjiä löytyy aina matkanvarrelta ja s-posti palautteesta - jos sitä vain halutaan käyttää hyväksi.

Pistäkään postia Norfolkille, että vähän seuraavat qsojen kehitystä, vaikka vain maanosittain, tai vaikka vielä tarkemmin dxcc-maatasolle, ei siellä myöskään SM, LA tai OZ asemat juhli. Myös UA1-UA3 ovat olleet vähän huolestuneita ja kyselevät mistä suunnasta kannattaa kuunnella.

Edellisessä jutussani oli vinkki miten heidän oman lokin statistiikka pelaa ja tukee OH-kelien tunnistamista tunnin tarkkuudella, pidettyjen yhteyksien perusteella.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: