Oma blogiluettelo

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

IARU 2009 oli ja meni ja Mustilasta qso kulki

Kari OH5WH, OH5Z asemalta ajamassa OH2HQ kutsulla HQ-luokassa 20 m cw-osuutta 2009


IARU 2009 HF-kisa oli ja meni, mukana oli myös HQ –sarjassa OH2HQ ja siellä Kari OH5WH ajoi 20 cw osuuden OH5Z asemalta 2388 qsoa 24 tunnissa. http://lists.contesting.com/_3830/
Hyvin tuolla 20 cw tuloksella täällä EUssa pärjätään, jos vertaa muihin HQ-luokan asemiin jotka ovat sinne tuloksensa antaneet.Kari on ollut vuosia hiljainen kilpailu touhuisssa, sieltä se osaaminen on vain kaivettu taas esille ja päivitetty tälle vuosituhannelle. Hyvä tulos ei minua hämmästyttänyt olen Karin cw-workkimista kuunnellut jo vuosikymmeniä sitten, Kouvolasta tuli pinta-aalto hyvin Voikkaalle hf-bandeilla. Isä Pentin OH5TF kanssa siellä asemaa kohennettiin dx- ja kilpailuqsoja pidettiin. Opiskelu vei Karin pois paikkakunnalta ja Kari jäi sille tielle, nyt taas on aikaa löytynyt hänelle niin mieluisalle harrastukselle cw-kisoihin. OH5Z tiimi on saanut hyvän vahvistuksen. http://www.oh5z.com/

Lauantaina pitkin iltaa KH7XS =KH6 tuli hyvin luettavasti 10 ja 12 m cw:llä, makein kohta oli ennen paikallista auringonlaskua, qso kulki 100 watillakin, syynä oli linukan lämpenemisaika. Tuli uusi bandipongo 12 m ja 10 m uusi cw. Usean kerran olin kuunnellut aamupäisin samaa asemaa näillä bandeilla, ei mitään kuulohavaintoa täällä, nyt tuli ihan hyvin maksimissaan 579. Auringon laskun jälkeen tuli hyvin myös 21018 ja kysyntää riitti. Jokohan Bill muistaa että keliä on myös iltaisin, aamuisin sama asema on usein kysellyt EU keliä, clusterilla.
QRZ.COM Callsign KH7XS http://www.qrz.com/callsign/KH7XS

Mielipiteitä – nyt vain omia

Sonera lähetti 40 euron lahjakortin, koska olin valinnut laajakaista heiltä. Julma totuus oli että aikanaan, en olisi saanut muilta laajakaista palvelua ollenkaan tänne, kuin Soneralta. Vieläkään en ole edes 3G palvelujen piirissä, nyt kyllä voisin vaihtaa kuparin takana olevaan laajakaistan toimittajaa.

Se mikä tässä on huomion arvoista Soneran muistaa omia nykyisiä asiakkaita, eikä vain keskity uusien hankintaa. Menetelmä sopisi myös eräälle XXXX-yhdistykselle. Tuolla lehtien puolella on tilanne jossa keskittymällä vain tarjouksiin, saa lehden pätkissä ostettuna selvästi edullisemmin kuin vuositilaaja. mutta kuka sellaista puhelinrallia haluaa pitää yllä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: